PREMIER LEAGUE SFIDEAZĂ BREXITUL Transferuri de 1.190.240.000 euro în această vară!

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 1 septembrie 2016

Transferuri de 1.190.240.000 euro în această vară!

Brexitul nu a afectat deloc afacerile fotbalistice din Marea Britanie, cluburile din prima ligă engleză cumpărând în această vară (între 1 iulie şi 31 august) jucători de peste un miliard de euro. Ieri, cu câteva ore înainte de finalul perioadei de transferuri, cluburile din Anglia ajunseseră la o sumă totală a transferurilor efectuate în această vară de 1.190.240.000 euro, conform datelor oferite de transfermarkt.de, existând şanse mari ca pe "ultima sută" să se treacă de 1.200.000.000. Celelalte campionate din Europa nu mai pot face faţă acestei concurenţe, doar câteva cluburi (Barcelona, Real Madrid, Paris Saint Germain, Bayern Munchen, Juventus Torino) putând rivaliza pe piaţa transferurilor cu echipele din Premier League. Iată cât au investit cluburile din Anglia în transferuri, ordonarea este făcută în funcţie de locul ocupat în clasament în ultima ediţie de campionat: Leicester City: 47,5 milioane de euro, Arsenal: 113, Tottenham: 34, Manchester City: 180,8, Manchester United: 185, Southampton: 47,2, West Ham: 62,3, Liverpool: 79,9, Stoke City: 20,79, Chelsea: 79,8, Everton 52,4, Swansea: 32, Watford: 67,45, West Bromwich: 21,7, Crystal Palace: 58,5, Bournemouth: 37,4, Sunderland: 15,9, Burnley: 12,9, Middlesbrough: 25, Hull City: 14,7.

După cum se poate observa, West Ham United, echipă eliminată de Astra Giurgiu în play-off-ul Europa League, a cheltuit pe cumpărarea de jucători mai mult decât bugetele însumate ale tuturor echipelor din Liga 1. Niciun jucător autohton nu a fost transferat în această vară în Premier League, de altfel, Liga 1 vinde foarte rar în Anglia.

Sumele care se rulează în fotbalul englez sunt colosale, de la bugetele echipelor până la banii plătiţi de televiziuni pentru transmiterea partidelor. În urmă cu un an, drepturile de transmisie ale Premier League din perioada 2016-2019 au fost cumpărate de Sky Sports şi BT Sport cu 5,1 miliarde de lire sterline (7 miliarde de euro). Conform contractului, Sky Sports va difuza 126 de partide pe sezon iar BT Sport 42, fiecare meci transmis costând aproximativ 13.500.000 de euro. Iniţial se spera ca drepturile să fie cumpărate cu 6 miliarde de euro, sumă care era oricum cu 40% mai mare decât cea din contractul precedent, dar în cele din urmă toate estimările optimiste au fost depăşite. În acest moment, Premier League este cel mai bine vândut campionat de fotbal din lume, distanţa faţă de principalele urmăritoare (campionatele din Spania, Germania şi Italia) fiind una extrem de mare. Prin acest contract fotbalul a ajuns la un nivel similar cu cele trei mari campionate sportive ale SUA (NBA - baschet, NFL - fotbal american şi MLB - baseball) care până acum deţineau supremaţia în privinţa vânzării drepturilor TV. În 2014, Liga nord-americană de baschet (NBA) a semnat un contract pe opt ani cu Turner Broadcasting şi Walt Disney Company pentru cedarea drepturilor TV. Suma este una absolut impresionantă, 24 de miliarde de dolari pentru perioada 2016-2025, 2,66 miliarde de dolari pe sezon. Trebuie precizat că acest contract vizează doar drepturile de difuzare pe teritoriul SUA. Prima poziţie însă în privinţa vânzării drepturilor este deţinută de campionatul profesionist de fotbal nord-american. Conducerea NFL a cedat drepturile TV către televiziunile CBS, NBC, Fox şi ESPN pentru 39,6 miliarde de dolari pentru opt sezoane (2014-2022), 4,95 miliarde de dolari pe sezon. MLB, liga de baseball, a cedat în 2012 drepturile către Fox Sports şi Turner Broadcasting pentru nouă sezoane, suma fiind de 6,8 miliarde de dolari, 755 milioane de dolari pe sezon.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Sume amețitoare care arata, încă o dată, urmările crizei financiare mondiale, care fac sa crească exponențial diferențele intre cei super bogați s-o ceilalți.

    Prea multi bani pentru un sport....In plus in cupele europene, britanicii nu justifica acesti bani, capotand mai mereu in fata unor echipe mult mai putin bogate.

    Un exemplu de cum poti revitaliza o industre, care in urma cu 30 de ani intrase in colaps din cauza hulihganismului si care acum e număarul 1 in lume si la civilizatie si la castiguri.

    Este inadmisibil ca un pusti de 20-30 de ani, care alearga dupa o minge, sa castige intr-o luna cat castiga un profesor intr-o viata!

    Iar in acest timp exista zone intinse pe pamant unde se moare de foame! 

    1. Si mai greu de acceptat este faptul ca lumea, deja, s-a obisnuit cu acest lucru!

    Fenomen ce VICIAZA ideea de sport, principala TUMOARE MALIGNA ce DISTRUGE sportul mondial, iar in Premier League asiaticii au gasit terenul propice jecmanelilor !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb