Premierul ar putea revoca miniştrii PD, până la sfârşitul săptămânii

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 14 martie 2007

Premierul ar putea revoca miniştrii PD, până la sfârşitul săptămânii

Premierul Călin Popescu Tăriceanu ar putea decide revocarea miniştrilor PD, până la sfârşitul săptămânii în curs, au declarat ieri surse liberale, citate de NewsIn. Şeful Executivului urma să aibă, ieri, o nouă discuţie cu ministrul democrat al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, pentru a clarifica situaţia creată prin refuzul PD de a contrasemna ordonanţa de amânare a alegerilor pentru Parlamentul European.

Sursele citate spun că ieri dimineaţă nu se stabilise încă dacă Tăriceanu va dispune revocarea doar a miniştrilor Vasile Blaga şi Monica Macovei, cei care trebuiau să contrasemneze ordonanţa, sau va cere revocarea tuturor miniştrilor democraţi. O decizie ar urma să fie luată până la sfârşitul săptămânii în curs, au mai declarat surse liberale.

Tot ieri, premierul Tăriceanu a sesizat Curtea Constituţională pentru refuzul lui Traian Băsescu de a-l numi ca ministru de externe pe Adrian Cioroianu şi a solicitat intervenţia Curţii pentru a regla raportul dintre preşedinte şi Guvern.

Liderii PNL căutau soluţii imediate pentru scoaterea democraţilor de la guvernare încă de luni seara, una dintre variantele avansate fiind aceea ca premierul Tăriceanu să le adreseze un ultimatum şi să le ceară demisia, au declarat pentru NewsIn, surse din cadrul conducerii PNL.

O parte dintre liderii PNL, printre care preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu şi secretarul general al Guvernului Radu Stroe, s-au întâlnit luni seară la sediul Executivului pentru a găsi formula cea mai indicată de a-i determina pe democraţi să plece şi să îi lase să formeze un nou guvern, doar cu UDMR.

Una dintre propuneri a fost aceea ca premierul să ceară demisia miniştrilor PD şi să le dea un răgaz pentru a da un răspuns. În cazul în care aceştia refuză să se supună, premierul ar urma să dispună revocarea lor, adâncind astfel criza politică şi forţând mâna democraţilor. Problema liberalilor este că revocarea ar presupune acceptul preşedintelui Traian Băsescu.

În paralel, liberalii se gândesc însă să definitiveze o nouă formulă de guvern, restructurat, fără PD, formulă care ar urma să fie prezentată imediat, indiferent de reacţia miniştrilor democraţi. Cele două variante de lucru nu se exclud însă, PNL putând apela la ambele soluţii simultan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb