PREMIERUL BRITANIC, ÎN VIZITĂ LA BUCUREŞTI Klaus Iohannis l-a primit pe David Cameron la Palatul Cotroceni

S.A.
Ziarul BURSA #Politică / 9 decembrie 2015

Klaus Iohannis l-a primit pe David Cameron la Palatul Cotroceni

Cioloş s-a întâlnit cu omologul său britanic

---------

Actualizare 20:10 Cioloş, la întâlnirea cu Cameron: "Am insistat pe soluţii privind libera circulaţie şi drepturile lucrătorilor în UE"

Prim-ministrul Dacian Cioloş a declarat astăzi că a insistat la întâlnirea cu premierul britanic David Cameron pe nevoia de a găsi soluţii legate de libera circulaţie a lucrătorilor în UE care să nu contravină drepturilor sociale înscrise în legislaţia europeană, arătând că, în cea mai mare parte, românii care lucrează în Marea Britanie plătesc taxe, informează surse din presă.

"Am discutat cu premierul britanic, în partea a doua, despre propunerile pe care Marea Britanie le are pentru a îmbunătăţi activitatea în cadrul UE şi pentru a duce astfel la o abordare pozitivă a Marii Britanii privind rămânerea în UE. În mare, propunerile făcute de Marea Britanie pot fi susţinute de România, cu excepţia chestiunii privind drepturile muncitorilor în UE, libera circulaţie a lucrătorilor, a angajaţilor. Aici am insistat pe nevoia de a găsi soluţii care să nu contravină drepturilor care sunt deja înscrise în legislaţia europeană, mai ales în privinţa drepturilor sociale, alocaţiilor sociale, dat fiind faptul că în cea mai mare parte cel puţin românii care lucrează în Marea Britanie merg acolo să muncească, deci plătesc inclusiv taxe şi eu cred că se vor putea găsi pe viitor soluţii care să ţină cont de aceste preocupări ale României", a declarat Dacian Cioloş la Palatul Victoria.

Primul ministru a spus că la întâlnirea pe care a avut-o cu premierul britanic a discutat despre relaţiile bilaterale şi nevoia de a dezvolta cooperarea economică dintre cele două ţări.

"Am discutat despre relaţiile bilaterale, care sunt în baza parteneriatului strategic pe care România îl are cu Marea Britanie, la un nivel intens, mai ales pe cooperare privind securitate, cooperare militară în cadrul NATO. Am insistat pe nevoia de a dezvolta mai mult relaţiile de cooperare economică. România are un potenţial de investiţii, de creştere economică care poate fi valorificat, de capital provenind din statele membre din UE şi Marea Britanie pare interesată de acest lucru. (...) Am trecut în revistă punctele care ar urma să fie discutate la Consiliul European de săptămâna viitoare. În mare, avem poziţii similare atât pe politica privind migraţia, relaţia cu Rusia, importanţa politicii de vecinătate în zona de est a UE", a mai afirmat Cioloş.

(S.A.)

----------

Actualizare 19:00 Cameron: "Sprijin principiul liberei circulaţii, dar trebuie să rezolvăm presiunea pe serviciile noastre publice"

Marea Britanie sprijină principiul liberei circulaţii în UE, a declarat, la Bucureşti, premierul David Cameron, care a subliniat însă că trebuie rezolvată "presiunea" asupra serviciilor publice exercitată de libertatea de mişcare, transmit surse din presă.

"Sprijin principiul liberei circulaţii, este un principiu de bază. Şi românii, ca şi alţi europeni, aduc o contribuţie valoroasă în Marea Britanie în foarte multe domenii, dar nu am crezut niciodată că această libertate de mişcare va aduce atâţia oameni şi trebuie să rezolvăm toată această presiune care se exercită pe serviciile noastre publice", a afirmat Cameron, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a menţionat că a discutat cu preşedintele Iohannis despre cum poate fi reformată UE pentru a fi mai competitivă, iar îngrijorările poporului britanic cu privire la acest lucru să fie rezolvate.

"Marea Britanie este un membru important, un contributor net la UE. Vreau ca Marea Britanie să rămână într-o Uniune Europeană reformată, de aceea doresc reforme importante care să rezolve îngrijorările poporului britanic. Aşa cum a spus şi preşedintele Consiliului European, facem progrese, dar recunosc că în anumite domenii sunt mai dificile, mai ales în ceea ce priveşte reformele privind bunăstarea", a subliniat premierul britanic.

Cameron a subliniat că migraţia netă în Marea Britanie ajunge la 300.000 de oameni pe an, număr care nu este sustenabil.

"Trebuie neapărat să găsim modalităţi să rezolvăm această situaţie. La Consiliul de săptămâna viitoare vom discuta despre reformele pe care le-am propus şi sper că vom găsi soluţii în fiecare domeniu. UE a arătat şi înainte că are flexibilitatea de a răspunde la îngrijorările statelor membre şi acum trebuie să facă din nou acest lucru", a declarat el.

David Cameron s-a declarat bucuros că este primul premier britanic care efectuează o vizită bilaterală în România în acest secol. "Sper să nu mai dureze încă 16 ani până când vom veni din nou", a conchis premierul britanic.

(A.L.)

------------

Actualizare 18:50 Iohannis i-a mulţumit lui Cameron pentru sprijinul acordat de Marea Britanie la tragedia Colectiv

Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit premierului britanic David Cameron pentru sprijinul acordat de Marea Britanie după tragedia din clubul Colectiv, când mulţi răniţi au fost transportanţi şi îngrijiţi în spitale din Regatul Unit.

"Am mulţumit premierului Cameron pentru sprijinul pe care ţara sa ni l-a oferit în gestionarea urmărilor tragediei de la Colectiv prin preluarea de răniţi în spitalele din Regatul Unit. A fost un gest de solidaritate pentru care suntem recunoscători", a afirmat Klaus Iohannis, în declaraţia comună susţinută alături de David Cameron, la Palatul Cotroceni.

Şi premierul britanic s-a referit, în declaraţia sa, la tragedia din clubul Colectiv.

"Am conlucrat în faţa ameninţărilor şi pericolelor, mai ales în ajutarea victimelor de la clubul Colectiv, din octombrie", a spus David Cameron, vorbind despre relaţiile foarte bune dintre Marea Britanie şi România.

(A.L.)

------------

Actualizare 18:25 David Cameron: "Apărare, migraţie, reforma UE - domenii în care trebuie consolidată cooperarea bilaterală"

Premierul britanic David Cameron a afirmat, astăzi, la Palatul Cotroceni, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre cum Marea Britanie şi România pot să-şi consolideze cooperarea în domeniile apărării, migraţiei şi reformei Uniunii Europene.

"Astăzi am discutat despre cum putem să consolidăm cooperarea noastră pe mai departe în apărare, pe migraţie şi în reforma UE", a afirmat Cameron.

El a subliniat că Marea Britanie şi România au relaţii bilaterale importante, arătând că cele două ţări sunt partenere în UE, în NATO şi "buni parteneri de afaceri". Cameron a indicat că schimburile comerciale dintre România şi Marea Britanie s-au ridicat, anul trecut, la 3,5 miliarde de euro.

"Suntem, de asemenea, parteneri energetici şi sprijinim necesitatea de a consolida securitatea energetică în Europa", a subliniat el.

David Cameron a salutat faptul că România deja investeşte 2% din PIB pentru Apărare până în 2017, amintind că forţele celor două state se instruiesc împreună.

"România îşi consolidează flota navală şi există şi o oportunitate de a dezvolta această cooperare cu Marea Britanie", a susţinut el.

În ceea ce priveşte migraţia din Orientul Mijlociu şi din Africa, David Cameron a precizat că discuţiile au vizat modul în care pot fi abordate cauzele.

"Trebuie să spargem legătura între traficanţii de persoane. Marea Britanie îşi joacă rolul său în acest domeniu, donăm în Siria, avem nave în Marea Mediterană şi oferim asistenţă practică ţărilor europene din prima linie cu vameşi din Marea Britanie care ajută la monitorizarea şi înregistrarea migranţilor", a subliniat premierul britanic.

(S.A.)

----------

Actualizare 17:48 Iohannis, după întrevederea cu Cameron: "Locul Marii Britanii este clar în Uniunea Europeană"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul discuţiilor cu David Cameron, că este prima vizită a unui premier britanic în România în ultimii 16 ani, arătând că a discutat cu acesta şi despre renegocierea relaţiei Marea Britanie- Uniunea Europeană şi că "locul Marii Britanii este clar în UE".

"Sunt bucuros că îl avem invitat pe domnul David Cameron. Este pentru prima dată după 16 ani când un premier al Marii Britanii vine la Bucureşti", a spus Klaus Iohannis, la finalul întrevederii cu premierul Marii Britanii.

Preşedintele Iohannis a afirmat că în discuţiile cu premierul britanic a fost propusă aprofundarea parteneriatului dintre cele două state, apreciind că "dimensiunea militară şi de securitate" joacă un rol major, mai ales pe fondul actual de securitate, marcat de provocări, în ultima perioadă.

Klaus Iohannis a menţionat că o temă importantă a discuţiilor cu premierul David Cameron a fost renegocierea relaţiei Marea Britanie-Uniunea Europeană.

"Am arătat că locul Marii Britanii este clar în Uniunea Europeană. Uniunea Europeană este mai puternică cu Marea Britanie în interiorul ei, iar Marea Britanie este mai puternică în cadrul Uniunii Europene. Ne dorm găsirea unor soluţii care să conducă, în cadrul referendumului din Marea Britanie, la un vot favorabil, de menţinere a statutului Marii Britanii de membră a Uniunii Europene", a subliniat Iohannis.

(A.L.)

---------------

Actualizare 16:34

Premierul Marii Britanii, David Cameron, care se află astăzi în prima sa vizită oficială în România şi a avut o întrevedere cu premierul Dacian Cioloş, a ajuns la Palatul Cotroceni, la ora transmiterii acestei ştiri, fiind primit de către preşedintele Klaus Iohannis, informează surse din presă.

David Cameron a ajuns la Palatul Cotroceni în jurul orei 16.30, fiind întâmpinat de către preşedintele Klaus Iohannis.

La finalul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, premierul britanic şi preşedintele Iohannis vor susţine declaraţii de presă comune.

(A.L.)

------------

Actualizare 16:20 David Cameron a venit să se reculeagă la Colectiv

Premierul Marii Britanii, David Cameron, aflat, în prima sa vizită în ţara noastră, a venit la clubul Colectiv, unde a depus o coroană de flori, potrivit Digi 24.

Astăzi se împlinesc 40 de zile de la incendiul în urma căruia 60 de oameni şi-au pierdut viaţa.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:42

Premierul britanic a avut, astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu prim-ministrul român Dacian Cioloş, transmit surse din presă.

Cameron, care efectuează o vizită oficială în România, a discutat aproximativ o jumătate de oră cu omologul său român, iar după-amiază va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:08 Cameron a ajuns la Guvern

Premierul britanic a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 15:00 şi a fost întâmpinat de către premierul Dacian Cioloş, transmit televiziunile de ştiri.

Cei doi oficiali s-au oprit apoi pe holul Palatului Victoria, unde au făcut fotografii, Dacian Cioloş invitându-l pe premierul britanic să viziteze mai multe săli ale Guvernului.

(S.A.)

-----------

Prim-ministrul britanic David Cameron se va afla astăzi în vizită la Bucureşti, urmând să fie primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni şi să aibă convorbiri, la sediul Guvernului, cu premierul Dacian Cioloş.

David Cameron se va întâlni cu premierul Cioloş, la ora 15:30, la Palatul Victoria, iar la ora 16:45 va fi primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Iohannis.

Premierul Dacian Cioloş a afirmat, marţi, că România doreşte rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, precizând că acest lucru ar fi benefic pentru ambele părţi: atât pentru Londra, cât şi pentru Bruxelles.

"România în mod clar a afirmat deja: dorim rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, e un lucru atât în interesul Marii Britanii, cât şi al Uniunii Europene. În mare parte, pornim cu o abordare pozitivă a punctelor puse în discuţie de către Regatul Unit al Marii Britanii", a declarat Cioloş, în cadrul discuţiilor pe care le-a avut marţi cu membrii comisiilor parlamentare reunite pentru afaceri europene.

El a adăugat că la Consiliul European care va avea loc săptămâna viitoare Regatul Unit al Marii Britanii va face câteva propuneri de "reformare sau de adaptare a modului de funcţionare a Uniunii Europene" în contextul în care Londra pregăteşte un referendum legat de rămânerea sau părăsirea UE.

"Chiar mâine (astăzi, n.r.) o să am o întâlnire cu premierul Cameron, care vizitează şi România înaintea acestui Consiliu", a precizat Cioloş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb