PREMIERUL LUDOVIC ORBAN:  Alegerile anticipate nu sunt obiectivul prioritar al guvernării PNL

GHEORGHE IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Politică / 4 februarie 2020

Ludovic Orban: "PNL se află la guvernare. Guvernul PNL a prezentat în faţa Parlamentului un program pe care s-a angajat să îl pună în practică. Cea mai bună soluţie pentru un partid aflat la guvernare este să lucreze în interesul cetăţenilor".

Ludovic Orban: "PNL se află la guvernare. Guvernul PNL a prezentat în faţa Parlamentului un program pe care s-a angajat să îl pună în practică. Cea mai bună soluţie pentru un partid aflat la guvernare este să lucreze în interesul cetăţenilor".

Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri, că principalele obiective ale Guvernului sunt să respecte programul de guvernare şi să răspundă nevoilor cetăţenilor, şi nu alegerile anticipate.

Ludovic Orban a spus: "PNL se află la guvernare. Guvernul PNL a prezentat în faţa Parlamentului un program pe care s-a angajat să îl pună în practică. Cea mai bună soluţie pentru un partid aflat la guvernare este să lucreze în interesul cetăţenilor. Dacă este să se ajungă la alegeri anticipate, acest lucru nu se va realiza cu participarea, cu susţinerea PNL. Varianta alegerilor anticipate este înscrisă doar într-un pact semnat cu unul dintre partidele parlamentare. Menţionez că, în cazul în care se va strânge un număr de parlamentari din alte partide politice care să dea o altă majoritate, parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui guvern".

Premierul a spus că, până acum, liberalii au pus în practică o parte importantă din programul de guvernare adoptat în Parlament. Ludovic Orban a enumerat măsurile luate de guvernul pe care îl conduce: abrogarea recursului compensatoriu, anularea supraaccizei la carburanţi, anularea OUG 114/2018, reluarea procedurii de înscriere a sitului istoric şi arheologic Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, etc.. Şeful Guvernului a menţionat că, în perioada următoare, Executivul va lua şi alte măsuri care vor deranja parlamentarii social-democraţi şi nu numai, printre acestea numărându-se desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi adoptarea unui alt mod de acordare a ajutoarelor sociale, pentru ca de ele să nu mai beneficieze persoanele care sunt apte de muncă.

Partenerii din Parlament ai liberalilor nu sunt de acord cu opinia premierului Orban referitoare la alegerile anticipate. Preşedintele USR, deputatul Dan Barna a spus, ieri, că este momentul ca, dincolo de declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis şi ale premierului Ludovic Orban privind dorinţa comună de a se ajunge la alegeri parlamentare anticipate, este nevoie să se facă în acest sens paşi concreţi, să aibă loc mişcări politice şi să fie luate decizii.

Dan Barna a declarat: "Dacă în privinţa moţiunii de cenzură există riscul de a rămâne cu alegerea primarilor după un singur tur de scrutin, asta nu înseamnă că simpla trecere a moţiunii va asigura declanşarea procedurii alegerilor parlamentare anticipate. Paşii pentru anticipate presupun constituirea unui acord politic, în care un rol important, constituţional, îl are preşedintele Klaus Iohannis care trebuie să ia anumite decizii. Este nevoie de alegeri parlamentare anticipate şi de alegerea primarilor în urma a două tururi de scrutin".

În privinţa alegerilor locale din acest an, liberalii au anunţat deja că, pe listele lor de candidaţi, nu se va regăsi niciun ales PSD, şi că, în cazul în care sondajele de opinie nu arată un candidat al dreptei cu şanse de reuşită, preşedinţii filialelor judeţene ale PNL sunt obligaţi să candideze pentru func-ţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ şi pentru funcţia de consilier judeţean. Măsura adoptată, ieri, în unanimitate, de Biroul Politic Naţional al PNL arată că liberalii au renunţat la ideea de a modifica textul Codului Administrativ adoptat anul trecut de fostul guvern Dăncilă referitor la alegerea uninominală a preşedinţilor de consilii judeţene.

Faptul că liberalii caută candidaţi pentru funcţia respectivă este în contradicţie cu declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a afirmat în mai multe rânduri că şefii consiliilor judeţene ar trebui să fie aleşi dintre consilierii judeţeni şi nu uninominal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb