Premierul May le cere conservatorilor să pună capăt disputelor interne

Cristina Radu
Internaţional / 18 iulie 2017

Premierul May le cere conservatorilor să pună capăt disputelor interne

Premierul Marii Britanii, Theresa May, le-a cerut parlamentarilor conservatori să pună capăt disputelor interne şi zvonurilor calomnioase, pentru că riscă o ascensiune a laburiştilor conduşi de Jeremy Corbyn la Guvern, transmite Sky News.

Mai mulţi miniştri şi-au exprimat public poziţiile contradictorii vizând cheltuielile publice şi strategia guvernamentală pentru Brexit, după ce premierul May a pierdut majoritatea conservatoare în alegerile anticipate din Marea Britanie.

Theresa May a luat cuvântul la o petrecere de vară a parlamentarilor conservatori şi le-a spus să pună capăt "zvonurilor calomnioase şi cârcotaşe". Aceasta a afirmat: "Alegerea este între mine şi Jeremy Corbyn. Nimeni nu-l vrea pe el. Mergeţi, sper să aveţi o vacanţă de vară cum se cuvine şi să reveniţi pregătiţi pentru treburi serioase".

May are de gând să-i avertizeze pe miniştri la şedinţa guvernamentală săptămânală în legătură cu scurgerea de informaţii din Guvern. Comentariile vin după scurgerile de informaţii în presă care l-au vizat pe ministrul Finanţelor, Philip Hammond.

Hammond a ajuns săptămâna trecută pe primele pagine ale publicaţiilor britanice, după ce un ministru l-a acuzat sub protecţia anonimităţii că vrea să distrugă Brexitul. Ministrul Finanţelor a negat că ar fi făcut vreodată asemenea comentarii.

Un purtător de cuvânt al guvernului a refuzat să discute despre conţinutul scurgerilor de informaţii, dar a sugerat că premierul le va aminti miniştrilor că executivul trebuie să poarte discuţii despre politica guvernamentală în privat.

Ministrul Transporturilor, Chris Grayling, a încercat să minimalizeze clivajele din cabinet vizând Brexit, afirmând: "Nu văd acele clivaje uriaşe care îmi sunt sugerate de ziarele de duminică, cred că cineva exagerează".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb