Premierul Mihai Tudose a analizat cu ambasadorul R.P. Chineze în România perspectivele cooperării economice

Cristina Radu
Politică / 31 iulie 2017

Premierul Mihai Tudose a analizat cu ambasadorul R.P. Chineze în România perspectivele cooperării economice

Premierul Mihai Tudose l-a primit azi, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong, întrevederea fiind axată pe proiecte de interes comun în plan economic şi pe perspectivele de concretizare a colaborării pe aceste proiecte, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei de către Guvern.

Tudose a afirmat: "Avem în vedere proiecte importante în domeniul infrastructurii feroviare şi rutiere pentru care şi-au manifestat interesul companii mari din China, dar aşteptăm ca şi firmele mici să investească în România, pentru piaţa europeană".

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Xu Feihong, a transmis premierului Mihai Tudose interesul investitorilor chinezi pentru România şi deschiderea autorităţilor chineze pentru dezvoltarea cooperării economice bilaterale.

Unul dintre proiectele menţionate în cadrul întrevederii a fost construcţia unui pod suspendat peste Dunăre, la Brăila, cuprins în Master Planul General de Transport al României şi pentru care a fost lansat deja anunţul de licitaţie, potrivit comunicatului.

Premierul a indicat proiecte de infrastructură de interes regional cum ar fi construcţia unei autostrăzi Bucureşti-Sofia sau construcţia unei reţele de transport feroviar de mare viteză, pe pernă magnetică, dezvoltată în comun de România, Bulgaria, Serbia şi Grecia, după modelul celor deja funcţionale în China, conform documentului.

Acestea pot beneficia de finanţări europene şi se pot dezvolta în regim de parteneriat public-privat, ţara putând beneficia de expertiza companiilor de construcţii chineze.

Cele două delegaţii au stabilit să analizeze, începând cu săptămâna aceasta, proiectele de cooperare bilaterală. Oportunităţile de cooperare economică la nivel bilateral şi regional vor putea fi identificate şi cu prilejul reuniunii şefilor de guverne din China şi Europa Centrală şi de Est care va avea loc în toamnă la Budapesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb