Premierul solicită finalizarea Strategiei naţionale pentru sport

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 7 iulie 2022

Premierul solicită finalizarea Strategiei naţionale pentru sport

Autorităţile au redescoperit sportul. Mai bine mai târziu decât niciodată. Premierul Nicolae Ciucă a cerut, după o întâlnire cu ministrul Sportului, Carol-Eduard Novak şi conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, finalizarea Strategiei naţionale pentru sport. Premierul a convocat, la Palatul Victoria, o întâlnire cu ministrul Sportului, Carol-Eduard Novak şi conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, iar discuţiile s-au axat asupra Strategiei naţionale pentru sport, elaborată de Ministerul Sportului şi care urmează să parcurgă etapele de aprobare. Premierul a solicitat ca acest document strategic să fie finalizat prin consultare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu şi să fie construit pe trei piloni: încurajarea sportului de masă, prin finanţări acordate de Ministerul Sportului, susţinerea performanţei sportive prin intermediul COSR, precum şi dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive, în colaborare cu autorităţile locale. De asemenea, Prim-ministrul consideră că este necesară stabilirea unor criterii transparente de finanţare corelate cu angajamentele de performanţă: "Este nevoie de o abordare prin care să încurajăm practicarea sportului de masă, dar şi performanţa sportivă pentru a oferi cetăţenilor români şansa la o viaţă sănătoasă şi bucuria obţinerii de rezultate deosebite de către sportivii noştri. Dezvoltarea infrastructurii necesare pregătirii sportive este absolut necesară atât pentru a încuraja copiii şi tinerii sa facă sport, cât şi pentru a-i susţine pe cei care doresc şi pot să facă performanţă. Guvernul, împreună cu COSR şi federaţiile sportive, se va implica asumat în eforturile sportivilor de a urca pe scara performanţei şi de a obţine rezultate la competiţiile europene şi internaţionale. În perspectiva Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris, solicit elaborarea unui plan concret de abordare, alături de care finalizarea Strategiei naţionale pentru sport, prin colaborarea dintre Ministerul Sportului şi COSR, joacă un rol esenţial". Minte sănătoasă în corp sănătos, important este ca în acest caz să se treacă de la strategii pe hârtie la mişcarea efectivă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. E mai mult decat necaseara o strategie pentru ...sport, recensamantul ursilor, recensamantul berzelor, protectia pisicilor si a cainilor - orice altceva numai sa nu va faceti datoria fata de poporul roman. Neaparat sa aveti grija sa nu sprijiniti natalitatea, constructia de case pentru familiile cu copii, facilitati pentru crearea de locuri de munca, etc. Trebuie cat mai multi ursi si caini in Romania si o populatie cat mai mica. Cine o sa va mai plateasca "specialele", ursii si berzele?

    1. Premierul a solicitat ca acest document strategic să fie finalizat prin consultare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu şi să fie construit pe trei piloni: încurajarea sportului de masă, prin finanţări acordate de Ministerul Sportului (sifon bani publici), susţinerea performanţei sportive prin intermediul COSR, precum şi dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive, în colaborare cu autorităţile locale (sifon bani publici).

      Autorităţile au redescoperit sportul. - da bine la TV sa isti faci poze cu sportivi campioni mondiali care s-au antrenat pe banii si pe munca lor.

      Trebuie finantate numai proiecte care nu aduc bani inapoi in economie. E plina tara de sali de sport inchise. Nu mai are cine sa faca sport in ele, nici macar nunti si botezuri nu mai are cine sa faca. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb