Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a făcut, duminică, o vizită în judeţul Alba şi a apreciat că banii europeni aduc roade, întrucât oriunde te uiţi în judeţ, vezi şantiere, echipamente noi, clădiri reabilitate sau afaceri care se dezvoltă cu sprijinul fondurilor europene. Autorităţile din Alba au depus peste 860 de proiecte, scrie News.ro.
"Zi intensă de lucru în judeţul Alba, unde am avut întâlniri valoroase cu antreprenori, autorităţi locale şi reprezentanţi ai unor instituţii-cheie. Mesajul este clar: se munceşte serios, se investeşte cu cap, iar banii europeni aduc roade. Şi asta se vede în cifre: prin Politica de Coeziune 2021-2027, s-au depus aici 336 de proiecte, în valoare eligibilă de peste 500 milioane euro. Până acum, au fost semnate 70 de contracte de finanţare, care deja prind contur în comunităţi", a transmis ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Potrivit acestuia, pe PNRR, autorităţile din Alba au 530 de contracte de finanţare, investiţii de aproape 640 de milioane de euro, proiecte în sănătate, educaţie, energie, digitalizare şi turism.
"Oriunde te uiţi în judeţ, vezi şantiere, echipamente noi, clădiri reabilitate sau afaceri care se dezvoltă cu sprijinul fondurilor europene. Am văzut proiecte care schimbă concret vieţile oamenilor: la Spitalul Judeţean, fondurile europene aduc echipamente moderne pentru diagnostic oncologic de înaltă precizie (proiect de peste 1 milion de euro) şi acces mai rapid la investigaţii medicale esenţiale", a mai transmis Marcel Boloş.
Acesta a explicat că, la nivel local, se modernizează infrastructura, se digitalizează administraţiile, se sprijină educaţia, mediul şi mobilitatea urbană.
"Totodată, am discutat despre o direcţie esenţială pentru viitorul regiunii: dezvoltarea unui Agri-Food Hub regional, care să sprijine fermierii, procesatorii locali şi inovatorii din domeniul agroalimentar. Alba are potenţialul să devină un pol de excelenţă în agricultura modernă şi sustenabilă - un model de dezvoltare pentru întreaga regiune Centru", a transmis ministrul.
Acesta a precizat că, la CupruMin, se urmăreşte sprijinirea unui proiect pentru extinderea şi modernizarea exploatării resursei de cupru prin Programul Operaţional Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare (PCIDIF).
"Resursa de cupru este strategică pentru industriile viitorului - de la tehnologie la energie verde - şi este esenţial ca România să valorifice acest potenţial", a mai transmis ministrul, potrivit News.ro.
1. Vai, e tara ca o floare
(mesaj trimis de anonim în data de 07.04.2025, 09:25)
Vai, e tara ca o floare, pe unde te uiti vezi santiere, fabrici si uzine care duduie... Fostele mine din Valea Jiului au ajuns un hub de soft... exportam servicii cu valoare adagugata masiva, zi de zi...
Spitalele sclipesc de curatenie si de dotari... trimisu oamenilor la farmacie sa-si cumpere medicamentele sunt de domeniu trecutului...
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.04.2025, 10:46)
Pentru politicianul asta nu se aplica legile dezinformarii si propagandei mincinoase?