Premierul ucrainean cere UE mai multe arme şi oferă ajutorul Ucrainei în problema livrărilor de gaz

F.D.
Internaţional / 5 septembrie 2022

Premierul ucrainean cere UE mai multe arme şi oferă ajutorul Ucrainei în problema livrărilor de gaz

Premierul ucrainean Denîs Şmîhal a îndemnat astăzi Uniunea Europeană să livreze Kievului mai multe arme şi echipament, în timp ce a oferit ajutorul Ucrainei în problema livrărilor de gaz, pentru a reduce dependenţa faţă de Rusia a blocului comunitar, informează Reuters, potrivit Agerpres.

"Avem nevoie de mai multe arme moderne, precum cele de apărare aeriană, apărare antirachetă şi apărare navală", a declarat Şmîhal în faţa jurnaliştilor, după o reuniune a Consiliului de Asociere UE-Ucraina, la Bruxelles.

Premierul ucrainean a spus că ţara sa are nevoie de asemenea de avioane şi de mai multe vehicule blindate, în condiţiile în care nu sunt semne că Rusia vrea să oprească războiul pe care Moscova îl descrie drept "operaţiune militară specială".

În urmă cu o săptămână, după luni de atacuri puternice ale artileriei ruse în est, Ucraina a început mult aşteptata contraofensivă, cea mai mare după ce a alungat trupele ruse departe de capitala Kiev, în martie.

Astfel, Kievul a revendicat luni cel mai mare succes al său pe câmpul de luptă, afirmând că a capturat două oraşe în sud şi unul în estul Ucrainei, în timp ce pieţele europene au redeschis în cădere liberă după ce Rusia a anunţat că îşi menţine închis principalul său gazoduct spre Germania.

Şmîhal a dat de înţeles că Ucraina ar putea livra gaz UE, pentru a uşura o criză energetică ce a dus preţurile la niveluri record. "Putem înlocui în mare măsură importurile ruse", a spus Şmîhal. "Noi avem în rezervele noastre de gaz 30 de miliarde de metri cubi şi noi putem oferi o parte dintre ele partenerilor noştri europeni, pentru a înlocui Federaţia Rusă pe piaţa instabilă", a adăugat premierul ucrainean.

La rândul său, şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a promis sprijinul continuu al blocului comunitar pentru Kiev, indiferent de "orice ameninţare, orice şantaj" ce ar putea veni dinspre Rusia. "Vom oferi sprijinul nostru politic, financiar, umanitar şi militar atât timp cât va fi nevoie", a spus Borrell.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Acum câteva zile cerea 80 miliarde euro,

    ptr. Ucraina ca să poate trece de iarna 

    Ukraina nu este europeana... 17 milioane de hectare din terenul arabil al Ukrainei a fost cumparat de trei firme americane.. De aceea SUA inarmeaza armata ukraineana sa le apere proprietatea terenurilor... UE nu trebuie sa mai puna botul la Ukraina... UE trebuie sa si refaca legaturile economice cu Russia, sa renunte la sanctiuni daca se doreste reintrarea in normalitate.. Daca nu mizeria ne asteapta mai ales tarile din vest....

    Minciuna, nu a revendicat doua orase ci sate, settlements, cu populatie sub 3-4000 de persoane. Si unul a fost deja recucerit de rusi.

    In curand, dupa inarmarea Ucrainei, va urma probabil incheierea conflictului cu dezarmarea totala a Ucrainei si

    atunci vor avea si rusi in sfarsit arme moderne, americane, englezesti si germane.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb