Presă: Deputata Marina Tauber a primit la Moscova o medalie de la Putin

R.S.
Internaţional / 11 mai

Presă: Deputata Marina Tauber a primit la Moscova o medalie de la Putin

Marina Tauber, deputată în parlamentul Republicii Moldova şi o apropiată a oligarhului fugar Ilan Şor, se laudă pe reţelele sociale că a primit la Moscova, unde a participat la parada de 9 Mai, medalia Ordinul Prieteniei, care i-a fost înmânat de preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, la ordinul lui Vladimir Putin, conform News.ro.

În martie, Marinei Tauber, care figurează pe lista de sancţiuni a Occidentului, i s-a ridicat imunitatea parlamentară în legislativul de la Chişinău pentru a 9-a oară, de data aceasta în legătură cu statutul de învinuit într-un dosar privind amestecul în înfăptuirea justiţiei.

Joi, Marina Tauber, başcana Găgăuziei Evghenia Guţul şi oligarhul fugar Ilan Şor au fost prezenţi la parada de Ziua Victoriei din Piaţa Roşie de la Moscova, desfăşurată sub patronajul lui Vladimir Putin, care şi-a început săptămâna această cel de-al cincilea mandat de preşedinte. De acolo, cei trei au publicat pe reţelele sociale o fotografie în care purtau în piept panglica Sf. Gheorghe, simbol interzis de Chişinău.

Vineri, Marina Tauber a anunţat că a fost decorată la Moscova şi i-a mulţumit lui Putin şi preşedintelui Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, care i-a înmânat Ordinul Prieteniei. Ea a spus că acesta este "un eveniment marcant" în viaţa sa şi că distincţia ar simboliza "prietenia dintre poporul moldovenesc şi cel rus", care nu le întoarce spatele moldovenilor.

"Un eveniment marcant în viaţa mea, care ne responsabilizează şi care confirmă încă o dată că Rusia nu a întors spatele ţării noastre, chiar şi după o serie de scandaluri şi încercări ale autorităţilor oficiale de a rupe toate legăturile cu ea. Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat a Rusiei, mi-a înmânat Ordinul Prieteniei la ordinul preşedintelui Vladimir Putin. Evenimentul a avut loc la Moscova, în cadrul şedinţei a Consiliului Dumei de Stat. A fost unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa mea. Acest lucru este foarte important pentru mine personal şi pentru întregul bloc "Victorie" (blocul electoral creat luna trecută la Moscova de forţele moldovene proruse în jurul lui Ilan Şor - n.r.). Vreau să mulţumesc din toată inima pentru această distincţie. În primul rând, el simbolizează prietenia dintre poporul moldovenesc şi cel rus. Este o mare onoare pentru întregul bloc "Victorie" să servească cauza consolidării prieteniei şi cooperării dintre cele două ţări. (...) Încă o dată, din toată inima, le mulţumesc Preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, şi Preşedintelui Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, pentru cooperarea şi sprijinul acordat ţării noastre!", a scris Tauber, citată de NewsMaker.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Aceasta stire nu e tocmai pro EU.

    1. E semn ca Putin inca mai are Insideri in Moldova!

      Abea asteapta sa se frece pe manute cu un "maidan"... 

      s c c r e t 

      are insideri si-n Romania, nu vezi? toti votantii haur.

      mai putini pe zi ce trece, dar oricum 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb