Presă: Emmanuel Macron afirmă că trimiterea de trupe în Ucraina nu poate fi exclusă

A.F.
Politică / 27 februarie

Presă: Emmanuel Macron afirmă că trimiterea de trupe în Ucraina nu poate fi exclusă

Trimiterea de trupe occidentale în Ucraina "nu poate fi exclusă", a declarat luni preşedintele francez Emmanuel Macron, după ce a găzduit la Paris o conferinţă în care liderii europeni au discutat această perspectivă, relatează CNN.

Nu a existat "niciun acord în această seară pentru a trimite oficial trupe pe teren, dar nu putem exclude nimic", a declarat el reporterilor.

Conferinţa de ajutor pentru Ucraina a reunit reprezentanţi ai celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, inclusiv 21 de şefi de stat şi de guvern, a precizat el.

"Vom face tot ce putem pentru a împiedica Rusia să câştige acest război", a spus Macron. "Şi spun acest lucru cu determinare, dar şi cu o umilinţă colectivă pe care trebuie să o avem, în lumina ultimilor doi ani."

"Cei care au spus "niciodată, niciodată" astăzi au fost aceiaşi care au spus niciodată avioane, niciodată rachete cu rază lungă de acţiune, niciodată camioane. Ei au spus toate acestea acum doi ani. Mulţi din jurul acestei mese au spus că 'vom oferi căşti şi saci de dormit', iar acum spun că trebuie să facem mai mult pentru a obţine rachete şi tancuri. Trebuie să fim umili şi să ne dăm seama că (întotdeauna) am întârziat şase-opt luni", a declarat Macron.

Macron a anunţat, de asemenea, că va fi creată o nouă coaliţie pentru a furniza Ucrainei "rachete şi bombe" cu rază medie şi lungă de acţiune. Liderii UE şi reprezentanţii guvernelor "au decis să intensifice partea de muniţii şi să producă rezultate tangibile foarte rapid" în cadrul celor opt coaliţii care există deja, a spus el.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Așa cum spuneam mai demult, ne putem aștepta la orice cu acești iresponsabili.

    Inclusiv la un război devastator între est și vest. 

    Culmea ipocriziei e că nu a fost îndeajuns NATO pentru apărare comună, ci țările europene au început fiecare în parte să încheie acorduri de securitate cu Ucraina. 

    România, ca de obicei, ține acest subiect la secret, deși noi suntem o țară apropiată de conflictul rusnac și un vârf de lance. 

    Acum Macron extinde aria vorbind de trimiterea de trupe! 

    1. La început îl așteptai pe Putler să-ți ofere o democrație ca în Coreea de Nord. Acum te aștepți la orice. Culmea ipocriziei!

    E o mare greșeală sa faci asemenea declarații … Russia nu a atacat NATO … Ukraina este teritoriu sovietic aparține Russiei nu NATO .. Acest Macron nu este in stare sa și conducă țara și are grija NATO ? Parca acum câtva ani nu mai vroia NATO … NATO este o alianță defensiva in cazul in care este atacat un stat membru … Ukraina nu este in NATO .. Terminați cu prostiile altfel NATO se v a desființa ..

    1. Ucraina nu apartine Ruzziei.

      nu se desfiinteaza nici'un NATO.... incepe nato sa traba pale ma "poponet" zvapaiatilor!

      s c c r e t 

    Regimul criminal european, cel izgonit din tarile africane, cel hulit pe plan international cand se opune prin veto unei rezolutii de pace in Consiliul de Securitate, cel considerat imperialist de 80% din populatia globului, nu se dezminte. Este disperat. NATO si regimul euro-atlantic pierde batalia cu Rusia si nu mai are nicio contra-actiune decat "boots on the ground".

    1. si trolul rus de ce raguseste daca rusia castiga?

      rusinica castiga... 

      s c c r e t 

      Daca rusnacii is asa buni, de ce va e frica de NATO, mai trolilor?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb