Presă: Reuniune a Comandamentului pentru Energie, convocată de premierul Ciolacu

A.F.
Politică / 19 iulie

Presă: Reuniune a Comandamentului pentru Energie, convocată de premierul Ciolacu

O reuniune a Comandamentului pentru Energie este aşteptată să se desfăşoare, vineri, după ce premierul Marcel Ciolacu a decis să convoace această şedinţă de lucru, spunând că este nevoie de "soluţii eficiente" pentru "o vară provocatoare". Decizia a venit după ce ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că nu există motive de teamă privind pene de curent generalizate, de blackout, şi a făcut apel la simţ de răspundere, conform news.ro.

Comandamentul pentru Energie a fost convocat de premierul Marcel Ciolacu, reuniunea urmând să se desfăşoare începând cu ora 9.00. La şedinţa de lucru, coordonată de Ciolacu, participă vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, reprezentanţi ai companiilor şi asociaţiilor din energie, precum şi ai Consiliului Concurenţei.

Premierul a afirmat, la începutul şedinţei de Guvern de joi, că prognozele arată că de vineri va fi depăşită faza critică generată de valul masiv de caniculă.

"În această săptămână, periodic, am stat de vorbă cu domnul ministrul al Energiei, domnul Sebastian Burduja, care a fost extrem de activ şi s-a consultat permanent cu producătorii şi distribuitorii. Vreau să le mulţumesc tuturor lucrătorilor din Sistemul Energetic Naţional, companiilor de stat sau private, pentru eforturile făcute ca să trecem de această etapă grea cu cât mai puţine probleme pentru români", a arătat el.

"E nevoie să venim cu soluţii eficiente, fiindcă ne aşteaptă în continuare o vară provocatoare", a adăugat Marcel Ciolacu.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, miercuri, că nu există motive de a ne teme de pene de curent generalizate, de blackout, sau alte scenarii vehiculate în spaţiul public. El a făcut apel la "toţi cei din spaţiul public" să dea dovadă de simţ de răspundere, să nu îi alarmeze pe români, "pentru că nu sunt motive de panică". Ministrul s-a referit şi la spitale, în urma penelor înregistrate la Spitalul Fundeni, arătând că trebuie să aibă generatoare, pentru că aşa este legea, iar acolo unde nu merg, trebuie căutaţi şi pedepsiţi cei vinovaţi.

De asemenea, ministrul a explicat că în perioada cu temperaturi extreme consumul de energie la nivel naţional a crescut cu peste o mie de megawaţi faţă de o zi normală de vară. El a explicat că şi producţia de energie din surse eoliene a scăzut semnificativ, având în vedere că în perioadele foarte călduroase vântul nu bate.

La rândul său, fostul ministru al Energiei Virgil Popescu a afirmat că nu există risc de blackout, iar cine susţine acest lucru este interesat doar să creeze panică şi condiţiile pentru a ţine preţurile sus. "Poate nu ar fi rău dacă cineva ar începe să investigheze, cu celeritate, speculaţiile pe piaţă, în această perioadă", a subliniat Popescu.

"Până atunci haideţi să dăm drumul la aerul condiţionat, cu sau fără intermitenţe, să ne liniştim şi să analizăm lucrurile pe rând", a spus el.

Virgil Popescu a precizat că extinderea capacităţilor de stocare a energiei a fost una din priorităţile mandatului său de ministru al Energiei.

"Dar mă simt nevoit să insist: fără accelerarea proiectelor macro de energie, din surse nucleare şi pe gaz care pot funcţiona în bandă, riscăm să avem aceleaşi discuţii în fiecare perioadă când avem vârf de consum", a precizat Virgil Popescu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. ciclu de radiatii solare pe maxime 2024-2025 si cv din 2026… dupa scade… deci mai e un hop… anul asta si anul urmator…

    iar referitor la “sa reducem consumul de energie”…. cat sa reduci…?! ca omori industrie - consum si confort si trai… cat sa mai taia din ele…?! livrati si deblocati cele necesare… caci ele exista… si nu le mai tineti speculativ retrase sau speculativ livrati extrrn din piata interna si declarati in acte “consum intern”… 

    Rusine speculatorilor! 

    Romania e stat de popor sarac energetic ca si consum… nu e de mirare ca nu pot familiile sa tina 1-3 purcei si sa spele cand au nevoie … ori sa isi inghijeasca batranii… dupa ce ca romanii consuma ca medie putin… altii “comunisti” mai cer o tura romanilor sa consume si mai putin… in loc sa ia de urechi speculatorii din energie… da da… sa ii traga pe aia de urechi… ceri omului sa nu mai spele cand trebuie cearsaful udat de batranul pensionar… sau scutecee si voma copiilor…?! 

    asa declariatii si iesiti in presa … de unii…. e deplasat… 

    s c c r e t 

    s c c r e t 

    1. din ani 80 prezent consumul de energie per capita se tot duce in cap… ceea ce reflecta o parte si saracia populatiei… comparat cu alte popoare…

      s c c r e t 

      e bula pe uraniu si toti se tin de specula…

      speram sa se sparga si asta odata… 

      s c c r e t 

    Asa se laudau politrucii la tv, avem productie ..suntem hub...dar nu seara si nici noaptea cand importam cu 200 euro/mwh si l vindem in tara cu 20 euro..aviz Hidroelectrica care nu mai are apa dar are contracte de onorat. Furnizorii la fel. Vor urma falimente in lant si iesiri de pe piata.

    Cel mai bun prim ministru. Hotarari ferme, ca un adevarat general. Sigur viitorul presedinte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb