Preşedinta CE este convinsă că România şi Bulgaria vor deveni în curând membri deplini ai Schengen

F.D.
Internaţional / 1 februarie

Preşedinta CE este convinsă că România şi Bulgaria vor deveni în curând membri deplini ai Schengen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este convinsă că România şi Bulgaria vor deveni în curând membri deplini ai spaţiului Schengen, relatează APA.

"Puteţi conta pe noi că vom întări şi mai mult graniţele şi vom convinge Austria că România şi Bulgaria merită să fie deplin în Schengen", a afirmat şefa Comisiei într-o conferinţă de presă după summitul UE de joi de la Bruxelles.

"Comisia Europeană este convinsă de mai mulţi ani că România şi Bulgaria sunt pregătite pentru Schengen", a subliniat von der Leyen.

UE a întreprins în ultimele luni câteva proiecte cu finanţare europeană vizând consolidarea frontierelor în România şi Bulgaria, şi misiuni constatative pe teren, iar aceasta a convins Austria "să facă primii paşi pentru Schengen-ul aerian şi maritim."

Şefa Comisiei a mai precizat că în bugetul multianual majorat al UE convenit joi sunt prevăzute resurse suplimentare pentru întărirea frontierelor.

Statele UE au aprobat în decembrie desfiinţarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime cu Bulgaria şi România în martie 2024.

Discuţiile referitoare la eliminarea controalelor la frontierele terestre continuă, subiectul urmând să se afle printre priorităţile agendei viitoarei reuniuni a miniştrilor de interne din UE la începutul lunii martie, adaugă APA.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Declaratii penibile. Nu intereseaza pe nimeni convingerile Ursulei, numa faptele

    Un om distructiv. I corect și rău intenționat!

    Vaaaai, ce ma bucur ca ursula e convinsa ca VOM INTRA in Schengen ????????????. Daca aveam conducatori, nu zdrente, le ar fi zis ca VOM cotiza si noi la ue si nato. VOM. Peste 100 de ani

    Suntem un neam de amarati, condusi de 35 de ani de o haita de sclavi si tradatori care actioneaza numai la ordinul si cf planului din SUA via UE. Se vede clar , dupa cum stam la industrie,agricultura,dupa cati proprietari straini de terenuri sunt samd.A fost un plan si se continua cu succes cu ajutorul sclavilor de la conducere , acesti tradatori de tara si de neam. Le e rusine sa fie nationalisti. Iar Ursula .... aceasta dinamita care a nenorocit UE cu mediul,green deal ,greta thunberg si toate aberatiile.Importam in UE de toate,pt ca noi nu mai producem. Noi protejam mediul,noi care suntem o.virgula procentual vorbind,altii produc bimemersi si ne iau banii.Pe langa astea,Ursula are o mare pasiune si pentru importul de migranti.Deci nici copii nu mai facem,importam de la altii.Cam asa a ajuns batranul continent - din pionier in toate aproape,o epava care moarea de foame. Dar bine ca ajutam Ukr !!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb