Preşedinta CE: "Ucraina va beneficia de primele plăţi din pachetul de 50 miliarde euro în luna martie"

F.D.
Internaţional / 6 februarie

Preşedinta CE: "Ucraina va beneficia de primele plăţi din pachetul de 50 miliarde euro în luna martie"

Ucraina va beneficia de primele plăţi din pachetul de 50 de miliarde de euro adoptat de Uniunea Europeană încă din luna martie, a anunţat marţi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează dpa.

Cu aprobarea Parlamentului European, finanţarea "va menţine economia funcţională" în Ucraina pentru următorii patru ani, a declarat von der Leyen în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

Săptămâna trecută la Bruxelles UE a reuşit să realizeze un front unit şi să adopte pachetul de ajutor pentru Ucraina la summitul extraordinar al Consiliului European de pe 1 februarie.

Premierul ungar Viktor Orban şi-a folosit dreptul de veto pentru a bloca o propunere anterioară privind ajutorul pentru Ucraina, pe care a criticat-o drept "anti-democratică" în lipsa unei revizuiri a programului de finanţare.

Liderul ungar a legat anterior negocierile privind bugetul multianual al UE de deblocarea fondurilor UE pentru ţara sa, care au fost blocate din cauza acuzaţiilor de corupţie şi de abuz de putere.

Von der Leyen le-a mai spus eurodeputaţilor că noua finanţare pentru Kiev trimite mesajul că UE "va fi alături de Ucraina în fiecare zi a acestui război şi în fiecare zi de după aceea".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. se poarta si in sua si in ue presedintii lucizi !cu ei,mergem spre culmile inalte ale democratiei,totul e sa nu ne dezechilibram!

    O treaba foarte buna a facut dl prof Valentin Stan in emisiunea lui Marius Tuca.

    Acesta a prezentat victoria lui Viktor Orban in fata sefimei Consiliului European. Iata punctele importante ale acestor fonduri. 

     

    33 mld sunt IMPRUMUTURI, nu bani moca. Ucraina trebuie sa ii plateasca inapoi. 

    17 mld sunt granturi nerambursabile.

    Dar, mare atentie, ambele tipuri de finantari sunt PESTE PLAFOANELE bugetului UE. Deci nu sunt bani luati din exercitiul bugetar multianual, ci sunt bani noi tipariti de ECB. 

    "finanţarea "va menţine economia funcţională" în Ucraina pentru următorii patru ani":-)...Putler poate sa-si inchida "benzinaria" ca nu-i rezista caloriferele 4 ani:-)

    USA "smechereste" a iesit di finantarea Ucrainei,

    iar colonia UE a trecut la sustinerea financiara a Ucrainei, 

    fara sa aiba fondurile necesare, 

    misto nu ??

    slava ukri 

    1. SUA asigura 60 miliarde USD iau UE 50 miliarde Euro...unde a iesit SUA din finantarea Ucrainei:-)?

      După conflictul între mujicii întărâtati de americani, toată Ucraina fără Donbas și ce o mai fi va fi o proprietate pe față a marilor fonduri de investiții, Trolache. Nulandistan. O țară scoasă la mezat pentru că ajutoarele și împrumuturile astea vor trebui decontate.

      Roagă-te ca nebunii ăștia să nu ducă războiul americano-rus pe o nouă treaptă. Nu de altceva, dar ești apt combatant cu dublă cetățenie de la Zele :) 

      Ce PIB are USA si ce PIB are UE,

      tu ai cunostinte economice sua comentezi,

      ca ultrasii la fotbal ??!! 

    Uniunea Europeană se grăbește să-și salveze producătorii de panouri solare aflați în impas, în timp ce industria avertizează că are doar săptămâni înainte de a exploda. Cu toate acestea, nu ai fi știut de o astfel de criză de tonul pe care l-a adoptat Comisia Europeană luni. Executivul UE a emis o declarație neinspirată și birocratică cu privire la situație, pe care executivii din industrie, anxioși, au analizat-o în căutarea oricărui semn de ajutor.

    Producătorii europeni de panouri solare spun că se confruntă cu o criză existențială din cauza subvențiilor chineze, pe care le consideră responsabile pentru inundarea UE cu panouri solare extrem de ieftine și crearea unei supraproducții care provoacă un val de falimente. Nu toată lumea este de acord însă că Bruxelles-ul ar trebui să conteste China în privința practicilor sale solare, având în vedere că acest lucru ar putea restricționa în cele din urmă importurile de panouri solare de care UE are mare nevoie. Alții se întreabă dacă banii de urgență nu ar fi risipiți pe un sector care s-ar putea să fie deja pe cale de dispariție. 

    Pentru companiile locale, însă, existența lor este pusă în pericol. "Situația este foarte, foarte, foarte îngrijorătoare", a declarat Johan Lindahl, secretar general al Consiliului European al Producătorilor de Panouri Solare (ESMC), care reprezintă producătorii locali. "Am putea pierde majoritatea industriei europene în următoarele câteva luni dacă nu există un semnal politic puternic." 

    Dar acel semnal nu a venit luni. În timp ce Comisia a început discuții în stadiu incipient despre opțiunile de ajutor pentru producători, nu a făcut nicio angajare în timpul unui dezbatere mult așteptate în Parlamentul European pe care mulți din industrie sperau că va arăta că blocul ia măsuri imediate. 

    Prețurile mici sunt "clar o provocare pentru producătorii de panouri solare din UE", a spus Mairead McGuinness, șefa serviciilor financiare ale UE, în fața deputaților europeni la Strasbourg, adăugând că executivul UE va "colabora strâns cu industria UE pentru a face tot posibilul la nivel tehnic și politic" pentru a ajuta producătorii. 

    Dar, oricât de binevenită ar fi această abordare, este posibil ca unele state membre să nu fie de acord cu aceasta, a avertizat un alt deputat european. "Există state membre care nu doresc să accepte decizii bazate pe calculul politic", a spus europarlamentarul Kone?ná. 

    Ucraina e in UE ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb