Preşedintele BCE respinge criticile la adresa politicii monetare a zonei euro

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 24 august 2017

Preşedintele BCE respinge criticile la adresa politicii monetare a zonei euro

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a respins, ieri, criticile potrivit cărora dobânzile negative şi achiziţiile de obligaţiuni ale băncilor centrale au distorsionat pieţele financiare şi au provocat mai mult rău decât bine economiilor, informează Reuters, conform Agerpres.

"Un volum important de studii empirice a dovedit succesul acestor politici în sprijinirea economiei şi inflaţiei, atât în zona euro cât şi în SUA", a declarat Draghi la o reuniune a laureaţilor premiilor Nobel organizată la Lindau, Germania. "Acţiunile adoptate în ultimii zece ani în materie de politică monetară, reglementare şi supervizare au făcut lumea mai rezistentă. Dar trebuie să continuăm să ne pregătim pentru noile provocări", a adăugat preşedintele BCE.

Scoţând în evidenţă faptul că cercetarea rămâne esenţială în elaborarea strategiei monetare, Draghi a cerut totodată oficialilor din băncile centrale să fie lipsiţi de prejudecăţi având în vedere lacunele care există în înţelegerea modului în care funcţionează noile instrumente. "Trebuie să fim conştienţi de lacunele care există în cunoaşterea noastră", a subliniat Draghi în discursul său în care nu a făcut nicio referire la politica monetară actuală.

Oficialii BCE nu sunt singurii care se confruntă cu această dilemă. Extrasele de la ultima şedinţă de politică monetară a Rezervei Federale americane arată că unii decidenţi erau îngrijoraţi cu privire la validitatea modelelor lor teoretice, în condiţiile în care inflaţia nu creşte accelerat, deşi gradul de ocupare se apropie de nivelul maxim, iar ritmul de creştere este peste potenţialul economiei.

Investitorii vor urmări eventuale semnale cu privire la direcţia politicii monetare a BCE în discursul de vineri a lui Draghi la reuniunea de la Jackson Hole, la care va participa şi preşedintele Fed, Janet Yellen precum şi guvernatorii mai multor bănci centrale din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb