Preşedintele Bulgariei: "România era acum doi ani în criză instituţională, în prezent este pe drumul corect"

E.D.
Politică / 28 februarie 2015

Preşedintele Bulgariei: "România era acum doi ani în criză instituţională, în prezent este pe drumul corect"

România era acum doi ani în criză instituţională, iar în prezent este pe drumul corect, a declarat vineri preşedintele bulgar Rosen Plevneliev, într-o conferinţă organizată de Centrul pentru Studii Politice Europene (CEPS) din Bruxelles, transmite BTA.

În intervenţia sa, Plevneliev a spus că statul de drept şi instituţiile care îl apără reprezintă simbolul Europei, iar crizele, indiferent de tipul lor, îşi au originile în ignorarea principiului supremaţiei legii.

Şeful statului bulgar a menţionat România şi Polonia ca bune exemple de ţări care au realizat progrese în dezvoltarea lor datorită implementării normelor Uniunii Europene.

Plevneliev a spus că s-a întâlnit recent cu noul său omolog român, Klaus Iohannis, la Bucureşti, pe fondul unui val de euforie în România, care arată că instituţiile pot duce la o schimbare. România era acum doi ani în criză instituţională, iar în prezent este pe drumul corect'', a afirmat Rosen Plevneliev.

Aflat în a doua zi a vizitei sale la Bruxelles, şeful statului bulgar a avut vineri o întrevedere şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, prilej cu care cei doi oficiali au subliniat că situaţia schimbată din Europa impune ca statele membre ale Uniunii Europene să fie unite şi să vorbească pe o singură voce, promovând principiile şi valorile europene.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dupa ce in 25 de ani am construit cu chin cu vai o "bruma" de capitalism in Romania acum vine Parchetul(DNA, DIICOT, ANI, ANAF, ASF si care or mai fi fiind) si ne baga pe toti la puscarie(investitori, antreprenori, politicieni, administratori, functionari publici, etc.). Si uite asa vom fi iarasi ce-am fost mereu: o umila colonie...

    Uitati-va fratii mei cum a aratat capitalismul la inceputuri peste tot in lume si o sa constatati cu surprindere ca era mult mai rau. Sau poate gresesc eu si noi ne dorim doar "democratie" nu si capitalism? 

    1. Cred ca tu nu stii ce e capitalismul, daca îl pui pe acelasi plan cu democrația. Functionarii publici au intrat pe lista ta cu antreprenorii. La noi, o buna parte din antreprenorii de succes se sinucid din motive neîntemeiate. Săracii,

      Nu mai spuneti!? In Romania s-a inventat abia acum capitalismul? Si prostanacul ala de James Watt se chinuia acu' 300 de ani! Dar de Malaxa, Auschnitz si Mociornita ati auzit?

      Si daca tot s-a inventat, capitalismul zic, trebuia sa inceapa direct cu coruptia. Probabil locuiti in nordul prosper al Capitalei. E suficient sa intoarcet capul si sa priviti peste umarul drept, la medievalii aia de cehi care n-au coruptie dar nici capitalism..

      Vai si amar de capitalismul din mintea d-voastra... 

      Bah Coe e timpul sa mai dezumfli mindria capitalismului mioritic. Gresesti amarnic cind consideri ca trebuie sa fii lasat sa furi tot restul vietii tale. Deci DNA la munca si pentru COE ca tine. Hait la puscarie !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb