PREŞEDINTELE CEH MILOS ZEMAN: "Integrarea musulmanilor în Europa este practic imposibilă"

Adina Lateş
Internaţional / 17 ianuarie 2016

Preşedintele ceh Milos Zeman, cunoscut pentru poziţiile sale anti-imigranţi, a declarat că integrarea musulmanilor în societate în Europa este "practic imposibilă", informează France Presse.

"Experienţa unor ţări din Europa Occidentală unde există ghetouri şi sate excluse arată că integrarea comunităţii musulmane este practic imposibilă", a declarat preşedintele Zeman într-o înregistrare video publicată duminică pe site-ul cotidianului de mare tiraj Blesk.

"Să-i lăsăm să îşi trăiască propria cultură în ţările lor şi să nu îi ducem în Europa, altfel se va termina ca la Koln", a adăugat el, făcând referire la violenţele împotriva unor femei în noaptea de Anul Nou în acest oraş din centrul Germaniei.

"Integrarea este posibilă în cazul unor culturi similare, iar similitudinile pot varia", a adăugat el, subliniind că unele comunităţi ne-musulmane, precum cea ucraineană sau cea vietnameză, s-au putut integra în societatea cehă, notează AFP.

În vârstă de 71 de ani, Zeman, preşedinte de stânga, primul şef de stat ales prin sufragiu universal în Cehia, şi-a exprimat în mai multe rânduri opoziţia faţă de primirea de imigranţi în Europa.

Potrivit preşedintelui ceh, confreria Frăţia Musulmană din Egipt se află în spatele actualului val de imigranţi care folosesc mijloace financiare "venite dintr-un anumit număr de state", pentru "a prelua progresiv controlul asupra Europei".

La sfârşitul lunii decembrie, în mesajul său de Crăciun, preşedintele ceh a calificat drept 'invazie organizată' actualul val migrator, invitându-i pe tinerii imigranţi din Siria şi Irak "să pună mai degrabă mâna pe arme" pentru a lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (ISIS), aminteşte Agerpres.

Conform cifrelor ONU, peste un milion de imigranţi au ajuns în Europa în 2015, fugind de conflicte armate din Afganistan, Irak şi Siria.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu-i accepta Quatarul tari mult mai bogate decat oricare din Europa, sa-i duca in State in Rusia si care mai au razboi acolo.

    Daca este adevarat ce zice presedintele ceh Zeman, atunci Frau Merkel e vanduta Fratiei Musulmane: de aceea a apucat-o " mila " pentru " bietii"refugiati musulmani care agreseaza femei si fura; -Politica Germanikai asta este: "pt Unii Muma, pt altii Ciuma"--- amintiti-va de Austeritate;---Merkel e CORUPTA!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb