PREŞEDINTELE EXECUTIV AL PMP REFERITOR LA PROIECTUL DE DECLARAŢIE:  "Tăriceanu face un joc politic ieftin prin această abordare"

Mina Irina
Politică / 2 septembrie 2016

Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat astăzi, că şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar face "un joc politic ieftin" prin depunerea proiectului de Declaraţie în urma afirmaţiilor ambasadorului SUA la Chişinău, James Pettit, potrivit unor surse din presă.

"Domnul Tăriceanu face un joc politic ieftin în clipa de faţă prin această abordare, pentru că atât timp cât a fost prim-ministru a ţinut blocat procesul de redobândire a cetăţeniei române pentru românii din Republica Moldova şi acest gen nu face parte decât dintr-o încercare stângace de a capitaliza pe acest subiect care este de interes pentru cetăţenii români. Eu cred că se impune ca Preşedinţia sau Guvernul să-şi exprime un punct de vedere pe această temă şi în mod clar, prin Ministerul de Externe trebuie să primim şi un răspuns oficial din partea administraţiei americane", a arătat Tomac.

El şi-a exprimat convingerea că declaraţiile ambasadorului american la Chişinău a luat prin surprindere multe instituţii ale statului român şi că din acest motiv nu există încă o reacţie oficială pe acest subiect.

"Nu este o simplă declaraţie, conţinutul declaraţiei respective atinge o temă esenţială. Discutăm despre conţinutul acelui mesaj care pune sub semnul întrebării două aspecte esenţiale şi anume că cetăţenii Republici Moldova vorbesc limba română şi că cetăţenii Republici Moldova au o istorie comună cu a României. Aceste două aspecte rostite de către ambasadorul SUA sunt convins că au luat prin surprindere foarte multe autorităţi ale statului român, pentru că este un mesaj care pune sub semnul întrebării identitatea populaţiei româneşti de dincolo de Prut şi e limpede că din punct de vedere al acţiunii statului român se impun nişte clarificări", a susţinut preşedintele executiv al PMP.

Eugen Tomac a precizat că formaţiunea sa politică este sigura din ţară care şi-a stabilit ca obiectiv unirea Republicii Moldova cu România şi că sondajele de opinie arată o dorinţă clară în acest sens, atât din partea românilor, cât şi a moldovenilor, conform aceloraşi surse.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca Basescu nu e, nimic nu e.

    Poate daca va deveni prim ministru se pot face ceva pasi spre unire. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb