Antreprenorii din ţara noastră trebuie să fie proactivi şi să privească această perioadă drept o oportunitate pentru a-şi reprofila afacerile, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, după întâlnirea pe care a avut-o la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne - Marcel Vela, ministrul Apărării Naţionale - Nicolae Ciucă, ministrul Fondurilor Europene - Ioan Boloş, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri - Virgil Popescu.
Klaus Iohannis a declarat: "Am discutat despre materiale de protecţie, despre măşti, halate, şi aşa mai departe. În lume se găsesc tot mai greu. Este o problemă reală. Şi în acest fel am început deja, cu câteva săptămâni în urmă, să identificăm producători români care vin şi oferă astfel de materiale. Şi primele rezultate n-au întârziat să apară. Am aflat în şedinţă, că deja există producători de-ai noştri care s-au reprofilat, care vor produce măşti, alţii vor produce halate de protecţie pentru medici. Alţii deja încep să lucreze la materiale mai complicate, de exemplu la ventilatoare, care sunt absolut necesare pentru secţiile de urgenţă. Iată, în acest fel, ne ocupăm şi acest segment şi cu această ocazie mă adresez antreprenorilor noştri: fiţi proactivi! Veniţi cu idei, veniţi cu idei către guvernanţi, fiindcă suntem interesaţi să promovăm produse româneşti în această perioadă cu precădere! Este o oportunitate foarte bună pentru mediul românesc. Avem nevoie de aceste materiale, avem această oportunitate".
Imediat după şedinţa de la Palatul Cotroceni, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a spus: "Îmi doresc ca România să fie producător de materiale esenţiale şi să nu mai depindem de importurile din alte ţări sau de importurile din China. Am pornit o bătălie în acest sens, pe care o vom câştiga. Un grup din Maramureş produce începând de astăzi (n.r. - de ieri) 150.000 de măşti pe zi, iar din 15 aprilie producţia va creşte la 500.000 măşti pe zi şi 100.000 măşti chirugicale FPP3. Aceeaşi companie din Maramureş produce 1000 de combinezoane zilnic. O firmă din Iaşi şi una din Neamţ doresc să producă şi ele combinezoane, dar trebuie ca modelele respective să fie analizate şi autorizate".
Ministrul de resort a precizat că vor fi achiziţionate linii de producţie asemănătoare şi de către compania Romarm, deoarece este necesară dublarea capacităţii de producţie de măşti în România în această perioadă.
1. Și uite așa, s-a pus de un "business" no
(mesaj trimis de anonim în data de 31.03.2020, 18:07)
Și pe urmă în fiecare iarnă, "vai, a apărut o altă epidemie". "Trebuie să purtați combinezon, și să stați în casă să vă uitați cuminți la TV. " Trebuie să nu mai folosiți cash, că e câh și nu vă putem urmări ca lumea ce faceți cu banii. Încet, încet...