Preşedintele Klaus Iohannis - deplasări externe de peste 7 milioane de lei, în acest an

J.P.
Politică / 25 decembrie 2021

Preşedintele Klaus Iohannis - deplasări externe de peste 7 milioane de lei, în acest an

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat, în acest an, 16 deplasări externe, care însumează cheltuieli de peste 7 milioane de lei, conform Agerpres.

Potrivit unui răspuns al Administraţiei Prezidenţiale, la solicitarea Agerpres, cheltuielile aferente pentru cele 16 deplasări externe ale delegaţiilor oficiale conduse de preşedintele Klaus Iohannis, în anul 2021, însumează 7.607.800,34 lei.

Pe 7 şi 8 mai, preşedintele Iohannis a participat, la Porto, în Republica Portugheză, la Summitul privind problematica socială, la reuniunea informală a Consiliului European, precum şi la Summitul UE - India, în format de videoconferinţă, cu premierul Indiei, Narendra Modi, iar pe 24 şi 25 mai la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles. Pe 14 iunie, şeful statului a fost prezent la Summitul NATO de la Bruxelles, pe 16 şi 17 iunie a efectuat o vizită de stat în Estonia, iar pe 24 şi 25 iunie s-a aflat la Bruxelles, unde a participat la Summitul PPE şi la reuniunea Consiliului European. În 8 şi 9 iulie, Klaus Iohannis a participat, la Sofia, la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, pe 27 august, la Chişinău, la manifestările dedicate aniversării a 30 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova, iar pe 9 septembrie a efectuat o vizită oficială în Confederaţia Elveţiană.

În 21 şi 22 septembrie, preşedintele Iohannis a participat la segmentul de nivel înalt al celei de a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care a avut loc la New York, iar pe 1 şi 2 octombrie s-a aflat la Aachen, în Germania, unde a participat la "Forumul European Carol cel Mare" şi la ceremonia de decernare a Premiului internaţional Carol cel Mare al oraşului Aachen - Pentru unitatea Europei.

De asemenea, pe 5 şi 6 octombrie, Klaus Iohannis a participat, la Brdo, în Slovenia, la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul UE - Balcanii de Vest, pe 13 octombrie, la Malmo, în Suedia, la Forumul dedicat comemorării Holocaustului şi combaterii antisemitismului, pe 21 şi 22 octombrie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, iar pe 27 octombrie a efectuat o vizită de stat în Egipt.

Klaus Iohannis a participat, pe 1 şi 2 noiembrie, la Glasgow, la segmentul la nivel înalt al Conferinţei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26), iar pe 15 şi 16 decembrie, la Bruxelles, la Summitul Parteneriatului Estic şi la reuniunea Consiliului European.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, de la începutul anului şi până în prezent, şeful statului a transmis spre reexaminare Parlamentului şapte legi şi a înaintat Curţii Constituţionale trei obiecţii de neconstituţionalitate.

Până la data de 14 decembrie, la Administraţia Prezidenţială au fost înregistrate 68 de cereri de graţiere. Şeful statului nu a aprobat cereri de graţiere nici în acest an.

În 2021, preşedintele a acordat peste 970 de decoraţii. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, până la data de 14 decembrie, au fost acordate 971 de decoraţii naţionale şi pe domenii de activitate, civile şi militare de pace (inclusiv cele care intră sub incidenţa Legii nr. 182/2002), dintre care 14 au fost acordate unor instituţii din domeniul învăţământului, sănătăţii şi culturii. Au mai fost acordate 16 decoraţii de război, 26 de decoraţii Drapelelor de Luptă ale unităţilor militare, respectiv un număr total de 82 de Medalii comemorative "Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului" şi Medalii aniversare "Centenarul Marii Uniri". Două decoraţii au fost returnate.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. macar de s-ar fi soldat cu ceva bun pentru tara , dar au fost mai mult de dragul plimbarii

    1. Reprezinta tara prietene,ceva trebuie sa comentati voi romanii!!!

      Toate evenimentele UE si NATO sunt importante pentru Romania si nu reprezinta "plimbari"dar romanii sunt campioni la "carcoteala"!

      si aia de la piramide , din italia la pompei , si Israel la zidul plingerii cu doamna in minijupe , tot importante pentru Romania ?

      asa este noi romanii comentam , dar voi rusii va bucurati ca avem o momaie de presedinte care inghite orice i se pune sub nas la bruxelles, toate bineinteles in avantajul smecherilor care conduc UE .

      Alea au fost din banii personali, nu a-i statului...

      ai baut gaz ?

      Aia de la NATO decid si ciumetele accepta. Nu trebuie sa mai cheltuie banii, poate accepta de aici de la palat. Si avioanele F15 fabricate in 1980 sunt importante pentru noi, sunt bune, moderne, rusii fac pe ei de frica si nu a fost nevoie sa plece nicaieri.

    foarte bine, fiecare roman sa ia 10 lei din banii copiilor si sa ii dea presedintelui sa aiba buget si la anul.

    Pai, de ce sa nu profite Plavanul, ca doar nu sunt din buzunarul lui, ci din cel al iobagilor mamaligari, care pe deasupra, mai sunt si carantinati si "certificati"! Doar e in "Romania concediului de lux bine facut" din bani publici!

    acest presedinte care se aliase de altii in marea minciune de "anul cu cei mai multi copaci plantati" cand in realitate a fost anulu ISTORIC cu cei mai putini copaciplantati.

    Dovedit cu date din teren si satelit! 

    Marea minciunea nationala!!! 

    Ar face bine sa isi ceara scuze in public lasul! caci nu verifica inainte sa se "alieze" in reclame mincinoase. 

    Cine nu crede sa dea o fuga in zona unde au facut ultima reclama cu "impadurim romania"... nesimtitii. 

    A pierdut mult... Si da se vad destul de evident "serviciile" ce monetizeaza fiecare oportunitate de "profit". 

    Pacat... si acest presedinte este deja uzat /consumat. 

    Sarbatori fecicite... 

    s e m n a t co me n tur i cre tine  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb