Preşedintele Tesla a vândut acţiuni de peste 22 de milioane de dolari

V.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 august 2021

Preşedintele Tesla a vândut acţiuni de peste 22 de milioane de dolari

Robyn Denholm a înstrăinat 31.250 de acţiuni la preţuri cuprinse între 703 şi 726,11 dolari, în tranzacţii care au avut loc în data de 2 august

Robyn Denholm, preşe­dintele Tesla Inc., a vândut acţiuni de peste 22 de milioane de dolari deţinute la producătorul de maşini electrice din SUA, după ce a exercitat unele opţiuni de care dispunea, potrivit Comisiei pentru valori mobiliare din Statele Unite (SEC). Conform documentelor depuse la SEC, Denholm a vândut 31.250 de acţiuni la preţuri cuprinse între 703 şi 726,11 dolari, în tranzacţii care au avut loc în data de 2 august.

Robyn Denholm s-a alăturat consiliului de administraţie al Tesla ca director independent în 2014 şi l-a înlocuit pe directorul executiv Elon Musk în calitate de preşedinte în 2018, îndeplinind cererea SEC de a-l înlătura pe Musk din această funcţie timp de trei ani. Perioada de trei ani este aproape încheiată, ceea ce înseamnă că Musk şi-ar putea relua rolul. Denholm trăieşte în Australia, iar anterior a fost director financiar al companiei australiene de telefonie Telstra Corp.

Amintim că, în baza unui număr record de autovehicule livrate în al doilea trimestru al acestui an, constructorul american de automobile electrice a câştigat pentru prima dată în istoria sa mai mult de un miliard de dolari în decursul a trei luni, dar a avertizat că penuria de semiconductori rămâne o ameninţare. Tesla a livrat 201.250 de vehicule în al doilea trimestru din 2021, un nivel fără precedent. În consecinţă, profitul net al grupului a crescut de zece ori în ritm annual, până la 1,14 miliarde de dolari. De asemenea, cifra de afaceri aproape s-a dublat, ajungând la 11,96 miliarde de dolari.

La finele lunii iulie, Musk a declarat că situaţia în privinţa semiconductorilor continuă să fie "destul se serioasă", adăugând: "Este dificil de spus cât timp va dura pentru că nu putem face nimic".

Totuşi, Musk a spus că Tesla se aşteaptă în continuare să lanseze producţia SUV-ului Model Y la uzinele de la Berlin (Germania) şi Austin (Texas), care în prezent sunt în construcţie.

Tesla a dominat mult timp piaţa vehiculelor electrice, însă în prezent se confruntă cu o concurenţă crescută prin intrarea pe piaţa SUV-urilor a modelelor Mustang Mach-E de la Ford şi ID.4 de la Volkswagen. Potrivit firmei de cercetare de piaţă Cox Automotive, în al doilea trimestru al acestui an, Tesla a controlat 64% din vânzările de automobile electrice în SUA, faţă de 71% în primul trimestru al acestui an şi 83% în trimestrul al doilea al anului trecut.

Tot în iulie, Elon Musk a declarat că, cel mai probabil, Tesla va accepta din nou plăţile în bitcoin, după ce va face o verificare a cantităţii de energie regenerabilă folosită pentru minarea de monede digitale. Anterior, fondatorul Tesla a influenţat semnificativ cursul celei mai importante monede digitale, după ce a criticat consumul de energie al firmelor care se ocupă cu minarea lor şi a suspendat plăţile cu bitcoin.

"Vreau mai multe verificări pentru a confirma că procentul de energie regenerabilă folosită este cel mai probabil la sau peste 50% şi există tendinţă de creştere a acestuia. Dacă va fi aşa, Tesla va accepta din nou bitcoin", a declarat Musk, adăugând: "Cel mai probabil răs­puns este că Tesla va relua acceptarea bitcoin".

Panasonic a ieşit din acţionariatul Tesla

În luna iunie, grupul nipon de electronice Panasonic Corp. a anunţat că şi-a vândut participaţia deţinută la Tesla pentru aproximativ 400 de miliarde de yeni (3,61 miliarde de dolari), în anul fiscal încheiat în martie. Vânzarea a venit în timp ce conglomeratul care produce de la biciclete la uscătoare de păr încearcă să îşi reducă dependenţa de Tesla şi să atragă fonduri pentru investiţii. Afacerile cu baterii ale Panasonic sunt dominate de Tesla, dar relaţiile dintre cele două firme au fost tensionate uneori. În 2010, Panasonic a cumpărat 1,4 milioane de acţiuni Tesla la 21,15 dolari fiecare, pentru un total de aproximativ 30 de milioane de dolari. Participaţia respectivă valora 730 de milioane de dolari la sfârşitul lunii martie 2020. Acţiunile au crescut de aproape şapte ori de atunci până în iunie.

Vânzarea de acţiuni nu afectează parteneriatul cu Tesla, tranzacţia fiind realizată ca parte a unei revizuiri a participaţiilor în conformitate cu liniile directoare de guvernanţă corporativă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb