Preţurile petrolului au scăzut astăzi cu circa 10 dolari pe baril

S.B.
Materii Prime / 5 iulie 2022

Preţurile petrolului au scăzut astăzi cu circa 10 dolari pe baril

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu circa 10 dolari pe baril, din cauza temerilor legate de o posibilă recesiune globală, care ar duce la reducerea cererii chiar şi în cazul unei întreruperi a livrărilor, în timp ce lucrătorii din sectorul petrolului şi gazelor din Norvegia au început o acţiune grevistă, informează news.ro.

Cotaţia ţiţeiului Brent, de referinţă la nivel global, a scăzut cu 10,77 dolari, sau cu 9,5%, la 102,73 dolari pe baril, până la ora 15:43 GMT (18:43 ora României).

Preţul petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 9,30 dolari, sau cu 8,6%, la 99,13 dolari pe baril, de la închiderea de vineri. Luni nu au avut loc tranzacţii cu petrolul WTI din cauza unei sărbători în SUA.

"Piaţa devine strânsă, dar totuşi preţurile scad şi singura modalitate prin care poţi explica este frica de recesiune pentru fiecare activ de risc", a declarat Robert Yawger, director pentru contracte futures pentru energie la Mizuho, ​​în New York.

Contractele futures pentru petrol au scăzut odată cu bursele de acţiuni, care servesc adesea ca indicator al cererii pentru ţiţei, investitorii fiind îngrijoraţi de posibilitatea unei recesiuni economice, în timp ce băncile centrale din întreaga lume iau măsuri agresive pentru a limita inflaţia.

În zona euro, datele au arătat că creşterea activităţilor de afaceri a încetinit şi mai mult luna trecută, indicatorii de perspectivă sugerând că regiunea ar putea intra în declin în acest trimestru, consumatorii fiind reticenţi să cheltuiască din cauza costului ridicat al vieţii.

Şi în Coreea de Sud inflaţia a atins în iunie un maxim al ultimilor aproape 24 de ani, contribuind la îngrijorările legate de încetinirea creşterii economice şi a cererii de petrol.

Preocupările privind aprovizionarea persistă, acestea ridicând iniţial coootaţiile petrolului WTI şi Brent, , din cauza potenţialei perturbări a producţiei în Norvegia, unde lucrătorii exploatărilor offshore au început o grevă.

Este aşteaptat ca greva din Norvergia să reducă producţia de petrol şi gaze cu 89.000 de barili echivalent petrol pe zi (bepd), din care producţia de gaze reprezintă 27.500 de barili pe zi, a declarat producătorul norvegian Equinor (EQNR.OL).

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, a crescut preţul ţiţeiului pentru cumpărătorii asiatici aferent lunii august, la niveluri record, pe fondul ofertei strânse şi a cererii ridicate.

Între timp, fostul preşedinte al Rusiei Dmitri Medvedev a declarat că o propunere din partea Japoniei, de a limita preţul petrolului rusesc la aproximativ jumătate din nivelul actual, ar însemna mai puţin petrol pe piaţă şi ar putea împinge preţurile la peste 300-400 de dolari pe baril.

Liderii G7 au convenit săptămâna trecută să exploreze fezabilitatea introducerii unor plafoane temporare ale preţurilor de import pentru combustibilii fosili ruşi, inclusiv petrol, în încercarea de a limita resursele pentru finanţarea "operaţiunii militare speciale" a Moscovei în Ucraina.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Afara cu OMV din tara. Nationalizati Petrom. UE si SUA au jefuit Romania.

    1. Capitalismul este socialismul bogatilor. Profiturile se privatizeaza, doar pierderile se nationalizeaza, cel mai recent caz-scoala vine din Germania, Uniper.

      Cand Petrom era in proprietatea statului roman avea pierderi.

      Acum face profit pentru actionari, inclusiv pentru statul roman. 

      Decat 1 mld de $ era pierderea petrom

      Vindeai statii peco la snp la preturi de 10 ori mai mari si acum regreti ca nu mai poti, nu i asa?

    vanam scaderile de 10$ si ratam cresterile de 20-30$ ...

    circ si paine :( 

    am o dilema: 

    sa ma ingras ca sa am de unde da jos in lunile si anii care vin

    sa ma obisnuiesc cu 1 masa pe zi 

    hoooo calmati va!

    Petrolul o sa evolueze intr-un range in perioada urmatoare.Situatia cererii si ofertei este foarte tensionata.Chiar daca o sa vina o recesiune si pretul petrolului va scadea mult revenirea o sa fie si mai puternica,In acest sector s-a subinvestit de foarte multi ani.Uitati-va ce s-a intimplat cu productia Venezuelei dupa ce s-au retras companiile straine - este posibil sa vedem asta si in Rusia.Vorbesc de firmele specializate in serviciile de foraj, aici know how-ul este in mina Halliburtun etc 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb