Transilvania Investments a avut astăzi prima şedinţă de tranzacţionare a acţiunilor sub noul simbol TRANSI, ca urmare a procesului de rebranding al companiei, potrivit unui comunicat al Bursei de Valori Bucureşti.
O deschidere mai mare către sectoare inovatoare şi mai multă agilitate în decizii sunt printre angajamentele pe care fondul de investiţii Transilvania Investments şi le asumă faţă de investitorii şi partenerii săi.
Evenimentul de sunare a clopoţelului bursei pentru a marca tranzacţionarea acţiunilor companiei sub noul simbol bursier reprezintă totodată lansarea publică a noii imagini a companiei.
"Păstrăm în numele nostru apartenenţa la un spaţiu geografic în ale cărui valori ne regăsim şi adoptăm din istoria acestuia acvila ca simbol al rezilienţei şi agilităţii noastre. Primim o nouă energie din culorile cu care ne veţi identifica, de acum, în toate proiectele investiţionale sau sociale pe care le susţinem, având interesul investitorilor ca prioritate în tot ceea ce facem,"a spus Radu Roşca, Preşedinte Executiv, despre trecerea SIF Transilvania la noul nume Transilvania Investments.
În ultimul an, odată cu numirea unei noi echipe la conducerea fondului şi pornirea procesului de rebranding, Transilvania Investments s-a concentrat pe identificarea potenţialului oferit de fiecare dintre sectoarele în care fondul are active semnificative, în principal turism, imobiliare, financiar şi industrial. Compania şi-a intensificat procedurile de exit dintr-o serie de companii pentru a se concentra pe proiectele majore în care este implicată. De asemenea, au fost făcuţi primii paşi în susţinerea unor proiecte noi, din sectoare inovative, Transilvania Investments regăsindu-se, în prezent, ca investitor în mai multe companii din zona tech.
"Prioritizăm activele care au potenţial de dezvoltare şi ne uităm cu atenţie la oportunităţile ce apar în toate industriile în care putem creşte zona de private equity," spune Radu Roşca. "Ne bazăm pe analize detaliate şi pe dorinţa de a menţine o creştere sustenabilă, un risc moderat al expunerii noastre şi o poziţie financiară solidă."
"Transilvania Investments este una dintre primele companii listate la bursă, un partener pentru dezvoltarea pieţei de capital locale si unul dintre cei mai importanti investitori instituţionali ai Bursei de Valori Bucureşti. Felicităm echipa Transilvania Investments pentru noua abordare strategică pe care îşi propune să o implementeze sub noua identitate şi le dorim succes!" a declarat Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.
"Rebrandingul este un pas firesc în existenţa oricărei companii cu un istoric solid şi reprezintă dorinţa de a continua activitatea sub o nouă identitate care să reflecte viziunea companiei în viitor. Ne bucurăm că suntem astăzi alături de Transilvania Investments, unul dintre partenerii importanţi ai Bursei de Valori Bucureşti, pentru a deschide împreună acest nou drum din existenţa companiei şi le urăm succes în realizarea tuturor proiectelor pe care şi le-au propus sub noua identitate," a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti.
Acţiunile Transilvania Investments se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti din luna noiembrie a anului 1999, fiind printre primele companii listate la bursa locală. La finalul şedinţei de tranzacţionare de miercuri 9 martie, ultima şedinţă de tranzacţionare a acţiunilor companiei sub vechiul simbol bursier, capitalizarea Transilvania Investments era de 689 milioane lei. În cei 22 de ani de când este listată la bursă, au fost tranzacţionate un număr de peste 8 miliarde de acţiuni, cu o valoare a tranzacţiilor de peste 6 miliarde lei.
1. Actiune in raspundere.
(mesaj trimis de actionar la sif-uri în data de 14.03.2022, 16:47)
Evenimente importante de raportat –Completare ordine de zi AGEA convocata pentru
25/28.03.2022
Urmare a solicitarii de completare a Ordinii de zi a sedintei Adunarii Generale Extraordinare
a Actionarilor societatii COMCM S.A, convocata pentru 25/28.03.2022, primita de la actionarul
Fratila Constantin
2. Aprobarea împuternicirii consiliului de administraţie pentru întocmirea unui proiect de
divizare asimetrică a Societăţii COMCM S.A. Constanţa.
Sa vedem cum vor apara interesele actionarilor TRANSI conducerea Transilvania Investments in divizarea asimetrică a Societăţii COMCM S.A. Constanţa pe care o vrea Fratila?
Vom avea o actiune in raspundere pentru conducerea executiva si consiliul de supravegere de la Transilvania Investments daca nu apara corect interesele societatii in raport cu COMCM S.A. Constanţa?
Asteptam punctul de vedere al societatii Transilvania Investments cu interes.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.03.2022, 16:53)
S.I.F. TRANSILVANIA are 134.049.930 actiuni si un procent de 56,7247 % din COMCM S.A. Constanţa.
Se pare ca vrea sa modifice si cvorumul dupa cum reiese din punctul 4 al AGEA.
4. Aprobarea modificarii actului constitutiv al societatii astfel:
- se modifica art. 14 alin. (2) care va avea urmatorul continut "Pentru validitatea
deliberarilor Adunarii Generale Extraordinare este necesara la prima convocare prezenta
actionarilor care sa detina cel puţin o pătrime din numărul total de drepturi de vot, iar la a doua
convocare, prezenţa acţionarilor care sa detina cel puţin o cincime din numărul total de drepturi de
vot, iar hotararile se iau cu majoritatea voturilor detinute de actionarii prezenti sau reprezentati".
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.03.2022, 21:27)
Da , schimbarea denumirii era ultimul lucru care - i lipsea , in rest avea de toate. Mai ales ca azi , in prima zi sub noua identitate a fost spectacol de lichiditate pe bursa : tranzactii de 15.523 lei adica vreo 3 135 Euro . O fi mult , o fi putin ? E de vazut.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.03.2022, 22:00)
Saraciile astea de sifuri ar trebui excluse de pe bursa, sunt controlate de tzepari si nu aduc niciun fel de valoare bursei si economiei in general. Modul cum au evoluat in decursul timpului, cun au fost devalizate prin hotie si incompetenta seamana perfect cu ce s-a intamplat cu tara dupa '89.