Primarul Piteştiului Tudor Pendiuc şi fiica sa au fost reţinuţi

V.B.
Anticorupţie / 6 noiembrie 2014

Actualizare 21:30

Primarul Tudor Pendiuc şi fiica sa Ema au fost reţinuţi, în cursul acestei seri, în dosarul în care oficialul este cercetat pentru fapte de corupţie privind acordarea unor contracte de achiziţii publice, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro, transmit sursele din presă.

---

Actualizare 20:25

Fiica primarului Piteştiului Tudor Pendiuc, Ema, a fost reţinută, joi, de procurorii DNA, în dosarul în care tatăl ei este cercetat pentru fapte de corupţie privind acordarea unor contracte de achiziţii publice, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro, transmit sursele din presă.

Ema Pendiuc a ieşit în urmă cu puţin timp din sediul DNA, încătuşată, fiind condusă la un centru de reţinere şi arest preventiv. Ea urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

---

Actualizare 13:02 Pendiuc, adus la DNA pentru audieri

Primarul Tudor Pendiuc, a fost adus, la orele prânzului, la sediul central al DNA, să fie audiat în dosarul de corupţie, după ce anchetatorii efectuaseră percheziţii la locuinţa edilului şi la primărie, scriu surse din presă.

Presa mai transmite că dosarul vizează activitatea de transport public de persoane, realizată, în intervalul 2007-2014, de o asociere de firme, printre care SC Publitrans 2000 SA (deţinută în totalitate de Consiliul Local Piteşti) şi două firme private: SC CNCD SA şi SC Girexim Universal SA.

---

Actualizare 10:06 Prejudiciu estimat de procurori la 1 milion de euro

Presa scrie că prejudiciul este estimat de procurori la 1 milion de euro şi ar fi fost produs între 2007 şi 2014.

Dosarul vizează fapte de corupţie privind acordarea unor contracte de achiziţii publice către mai multe firme, vizate de percheziţiile din această dimineaţă. Unul dintre aceste contracte are legătură cu achiziţiile unor microbuze, făcute de Regia de Transport Public Piteşti.

Tudor Pendiuc este unul dintre cei mai longevivi primari din România. Edilul a fost ales prima oară primar al municipiului Piteşti în 1992, ocupând continuu această funcţie, după ce a fost reales la fiecare patru ani. În 2011, Pendiuc a fost decorat de către preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Ofiţer. În prezent, politicianul conduce PSD Argeş, după ce fostul preşedinte al organizaţiei judeţene, Constantin Nicolescu, a fost, în iulie, condamnat definitiv pentru conflict de interese la 9 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

---

Procurorii DNA efectuează, în această dimineaţă, percheziţii la Primăria Piteşti, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârşire, în perioada 2007 - 2014, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Surse judiciare au declarant pentru ziarul BURSA că printre persoanele vizate de anchetă se numără primarul Tudor Pendiuc (PSD) şi unul dintre viceprimari, precum şi oameni de afaceri din localitate.

"În cursul zilei de 06 noiembrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate 18 percheziţii domiciliare în locaţii situate în municipiile Bucureşti, Piteşti şi localităţi învecinate acestora, dintre care una este sediul unei instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", transmite DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb