PRIMELE COMPANII CARE ANUNŢĂ CUM STAU CU GUVERNANŢA CORPORATIVĂ "OMV Petrom" nu publică politica de remunerare

Răzvan Zaharia
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 ianuarie 2016

SIF Oltenia nu a formalizat o politică de dividend

"OMV Petrom" (SNP) respectă, în mare parte, noul Cod de Guvernanţă Corporativă al Bursei de Valori Bucureşti, intrat în vigoare, în acest an, după ce a fost realizat în cooperare cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Ieri, au mai anunţat stadiul conformării cu noul Cod de Guvernanţă Corporativă al BVB şi SIF Oltenia, BRD şi Socep.

Printre cerinţele pe care "Petrom" nu le-a îndeplinit este publicarea politicii de remunerare şi înfiinţarea unui comitet de nominalizare format din membri neexecutivi, care să conducă procedura nominalizărilor de noi membri în Consiliu.

"OMV Petrom" a anunţat, ieri, că a aderat la Codul de Guvernanţă Corporativă emis de Bursa de Valori Bucureşti începând cu exerciţiul financiar 2010, având ca rezultat dezvoltarea şi actualizarea în mod continuu a principiilor privind guvernanţa corporativă pentru a se alinia cerinţelor precum şi pentru a crea oportunităţi şi a creşte gradul de competitivitate.

În septembrie, Bursa de Valori Bucureşti a emis un nou Cod de Guvernanţă Corporativă, iar prevederile Codului sunt într-un proces atent de analiză de către societate, după cum au anunţat reprezentanţii "Petrom".

Potrivit BVB, implementarea noilor reguli se bazează pe principiul "aplici si explici", adică societăţile care nu aplică anumite principii vor trebui să explice de ce nu o fac.

OMV Petrom a transmis o explicaţie generală pentru care nu respectă unele cerinţe din noul Cod: "Principala cauză a neconformării cu unele prevederi ale Codului derivă din particularităţile şi istoricul Societăţii. OMV Petrom va continua să evalueze prevederile Codului şi orice progres ulterior, pe care Societatea îl va face în realizarea conformării cu acestea, va fi raportat către piaţa de capital".

SIF Oltenia a anunţat ieri că, printre cerinţele din noul Cod, pe care nu le îndeplineşte sau le îndeplineşte parţial se numără faptul că nu a formalizat o politică de dividende. Cu toate acestea, compania precizează că, în ultimii cinci ani, sumele distribuite acţionarilor au reprezentat între 54% şi 90%.

Şi BRD a anunţat că aplică voluntar Codul de Guvernanţă Corporativă al BVB din 2012, anunţând că respectă cea mai mare parte a prevederilor noului Cod.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb