Primul hotel balnear de 5 stele va fi deschis în 2012 la Băile Felix

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 septembrie 2011

Florin Serac

Florin Serac

Turism Felix din Bihor investeşte 20 de milioane de euro la Băile Felix în primul hotel de cinci stele din România cu profil balnear, care va fi inau-gurat la sfârşitul anului viitor, după ce planurile iniţiale, care prevedeau clasificarea unităţii la patru stele, au fost modificate pe parcurs.

"Când l-am închis în 2006, hotelul Lotus era de două stele. Discuţia iniţială era să-i ridicăm confortul la trei stele, iar apoi am vrut să-l facem de patru stele. În 2008 ne-am gândit să demolăm hotelul Felix şi în locul lui să facem un aquapark cu 14 bazine, care să aparţină hotelului Lotus. Apoi am hotărât să îl facem de cinci stele, pentru că am constatat că există cerere pe acest segment", a declarat Florin Serac, directorul general al Turism Felix, citat de Mediafax.

Compania mai deţine în staţiunea Băile Felix hotelul de patru stele Internaţional, două unităţi de trei stele, Nufărul şi Termal, şi patru hoteluri clasificate la două stele, respectiv Mureş, Someş, Unirea şi Poieniţa.

Serac spune că hotelul Lotus va avea 220 de camere şi va beneficia şi de o bază de tratament pentru afecţiuni reumatismale şi post-traumatice.

Cu 2.080 de locuri operaţionale, Turism Felix a avut anul trecut 43.300 de turişti, dintre care 4.500 au fost străini, în principal din ţări precum Germania, Israel, Olanda, Suedia şi Austria.

În primele opt luni ale acestui an, la hotelurile Turism Felix au venit 31.500 de turişti, cu 1.500 mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Aceas-tă evoluţie îl face pe Serac să estimeze că pentru întregul an 2011 vor creşte cu 8-12% atât numărul de turişti, cât şi cifra de afaceri, care anul trecut a fost de 48,5 milioane de lei (11,5 milioane de euro).

Principalii acţionari ai Turism Felix, firmă listată la Bursa de Valori Bucureşti, sunt SIF Transilvania (63,2%) şi SIF Oltenia, cu 16,8%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb