Problema pragului la SIF, blocată la premier

Alina Ciobanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iulie 2005

În primele zile ale săptămînii trecute, valoarea de piaţă a acţiunilor la SIF-uri a început să crească, datorită zvonurilor privind majorarea pragului de deţinere de la 0,1 la 1%, prin ordonanţă. Joia trecută, Guvernul a adoptat ordonanţa respectivă, care însă nu a mai fost semnată de premierul Tăriceanu. În debutul acestei săptămîni, interesul pentru aceste acţiuni a reînceput să scadă şi valoarea de tranzacţionare înregistrează o scădere generalizată. Senatorul Varujan Vosganian, şeful comisiei de buget-finanţe-bănci din Senat, iniţiator al unui proiect de lege pentru modificarea pragului de deţinere, susţine că motivul pentru care investitorii au început să fie reticenţi este faptul că ordonanţa respectivă nu a apărut încă în Monitorul Oficial.

"În sesiunea extraordinară nu am luat în dezbatere actul normativ privind majorarea pragului de deţinere la SIF-uri de la 0,1% la 1%. În timpul sesiunii extraordinare am elaborat, în cadrul Comisiilor, rapoarte şi am supus dezbaterii plenului Senatului numai ordonanţele de urgenţă, or actul normativ ce reglementează pragul de deţinere a SIF-urilor este ordonanţă simplă şi urmează să intre în dezbatere abia în luna septembrie", susţine Varujan Vosganian. După ce a fost adoptată în şedinţa de Guvern, ordonanţa respectivă urma să parcurgă anumite proceduri şi să fie trimisă la Monitor. Aceste proceduri au fost parcurse numai parţial, astfel că, deşi ordonanţa a fost adoptată, ea nu este încă publică şi deci nu a intrat în vigoare. Iar Bursa a reacţionat cu promptitudine, sancţionînd această tergiversare.

Senatorul Varujan Vosganian susţine: "Orice confuzie, orice ezitare, orice tergiversare se repercutează asupra volumului tranzacţiilor".

Domnia sa susţine că majorarea pragului la cele cinci societăţi de investiţii financiare se va realiza, însă este doar o problemă de timp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb