PROBLEME DE LEGALITATE Ţepeş a aflat de demisia sa, după ce şi-a dat-o

FLORIAN GOLDSTEIN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 martie 2011

Daniel Ţepeş a vândut acţiuni BVB întreaga săptămână trecută.

Vineri a vândut un număr de 28.650 de acţiuni BVB, dimineaţă, iar după-masă şi-a dat demisia din Consiliul de administraţie.

Este Daniel Ţepeş într-atât de spontan, încât să nu ştie de dimineaţă că-şi va da demisia după-masă?

Voi răspunde "da".

Dumneavoastră puteţi da ce răs-puns vreţi, este o ţară liberă.

Întrucât eu cred că Ţepeş nu ştie ce va face în secunda următoare, în opinia mea el nu este vinovat de încălcarea prevederilor cu privire la informaţiile privilegiate. El, uneori, nu ştie ce a făcut nici în secunda precedentă.

Ţepeş nu a ştiut că va demisiona, nici marţi, nici miercuri, nici joi şi nici vineri, când a tot vândut la ac-ţiuni BVB.

Pentru că, dacă ar fi ştiut, atunci ar fi avut obligaţia să anunţe că intenţionează să demisioneze, înainte să se apuce să vândă.

Ca membru în Consiliul de administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, el ar fi fost obligat să nu vândă înainte să-şi anunţe intenţia demisiei (ca să dau un exemplu celebru, înainte să devină preşedinte, George Bush a fost judecat în SUA pentru o ilegalitate identică, la vânzarea acţiunilor Harken Energy, înainte de demisia din CA).

Dar, omul nostru nu premeditează, nu face planuri, nu trage iţe şi, mai ales, nu minte; el este impulsiv şi s-a hotărât, pe loc, să demisioneze.

Inexplicabil este cum, cu o săptămână înainte să survină demisia, unii cetăţeni din piaţă şi din conducerea ei ştiau cu certitudine că Daniel Ţepeş va demisiona vineri.

Eu cred că aceia îl cunosc pe Ţepeş mai bine decât se cunoaşte el însuşi.

Plus de 1,9% pentru acţiunile BVB

Titlurile Bursei de Valori Bucureşti s-au scumpit, ieri, cu 1,9%, la 43 de lei/titlu, pe fondul unui rulaj de 1,75 milioane de lei. În total, au fost schimbate, ieri, 41.183 acţiuni BVB, la preţuri variind între 41,88 de lei şi 43 de lei/titlu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Aferim...Cu doua zile inaintea celei de a doua demisii, Tepes si cu esclavul Isauru Zah sau intilnit cu nepotul lui Sobietzki, pentru a numara daca s-a dat tainul. Intinirea a fost mediata de jolly-jokerul de buzunar Valentin Ionescu. Acest personaj se ocupa mai mult de jocuri de culise decit de soarta BVB. Oricum mintea sa e o derivata de la inteligenta. Si nu prea o tranzactioneaza nimeni.Asteptam ca, daca doamna CNVM nu e plecata iar in delegatia externa saptaminala, sa se uite la cum se fac intelegeri intre actionari cu mijlocirea executivului BVB, in afara cadrului legii.. Si daca e legal, atunci Cnvm e ilegal...

    1. CNVM / DIICOT / PARCHET....CNVM / DIICOT / PARCHET....CNVM / DIICOT / PARCHET....CNVM / DIICOT / PARCHET....CNVM / DIICOT / PARCHET....

      Ce amestec are CNVM. Iar doamna CNVM, daca nu e la coafor e la Breaza, da? Asa ca va rog frumos!

      Joly-jokerul nu este i stare de cine stie ce jocuri de culise, este doar p;e post de secretara pt altii;

      Cred ca Boardul ar trebui sa-iceara viziunea lui personala asupra strategiei BVB- sper sa nu inceapa iarasi balbaiala lui clasica ca nici de mandatul lui nu prea este sigur pt ce a venit acolo! 

    In tara asta minte Presedintele,minte Guvernul,minte Parlamentul.....,numai cei de jos suporta rigolile legi.

    Insa, managerul Vienna Investment Trust a declarat ca stie din surse sigure ca Tepes s-a retras din Consiliu pentru a fi numit reprezentantul Franklin Templeton. "Daniel Tepes a demisionat din Consilul Bursei in favoarea lui Greg Konieczny. Pot sa spun ca m-a surprins placut aceasta miscare si chiar daca nu am vorbit direct cu el, informatia provine din surse sigure. Apreciez ca a realizat ca oficialul Franklin ar aduce un mare plus de valoare conducerii BVB si a preferat sa se retraga”, a declarat Adrian Simionescu (foto).

    asata inseamna ca piata a perceput permanent pericolul Tepes asupra lichiditatilor BVB si nu numai, asa ca a reactionat ca atare. "Foamea" acestor neica nimenea parveniti (in cazul de fata privirea te trimite cu gandul la spitalul Socola) este binecunoscuta in piata de capital. Ei cereau chisr si capitalul social.

    Totusi, strategia bvb trebuie sa includa nu neaparat straini (care actioneaza la ordine si in interese straine) ci romani care sunt la un nivel in business care le permite sa judece impartial, dar ininteresul nostru. Asta inseamna sa fie inteligenti, i nu sunt prea multi in CA) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb