Problemele se ţin ca scaiul de conducerea FIFA

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 8 aprilie 2016

Problemele se ţin ca scaiul de conducerea FIFA

Proaspăt instalat la şefia FIFA, Gianni Infantino are deja probleme de imagine, din cauza unor activităţi desfăşurate în perioada când lucra la UEFA. Pentru imaginea forului mondial, această nouă problemă reprezintă o lovitură devastatoare. Dacă în ceea ce îl priveşte pe fostul şef, Joseph Blatter, rezultatele anchetelor erau oarecum anticipate, nimeni nu se aştepta ca şi succesorul acestuia să aibă necazuri cu autorităţile, atât de repede.

În urmă cu două zile, Poliţia Federală Elveţiană a efectuat percheziţii la sediul UEFA de la Nyon. UEFA a confirmat informaţia într-un comunicat, citat de Mediafax.

În 2006, Gianni Infantino a semnat un contract cu doi oameni de afaceri, Hugo şi Mariano Jinkis, care au cumpărat drepturi TV pentru meciuri de Liga Campionilor şi le-au vândut mai apoi la un preţ de trei ori mai mare. La vremea respectivă, Infantino era director în cadrul UEFA. Firma celor doi, Cross Trading, o companie offshore din Panama, a plătit 111.000 de dolari pentru drepturile respective şi le-a vândut televiziunii Teleamazonas din Ecuador, pentru suma de 311.170 de dolari. Cei doi sunt în acest moment în arest la domiciliu, în Argentina.

Poliţia federală elveţiană a acţionat în baza unui mandat, solicitând contractele dintre UEFA şi Cross Trading/Teleamazonas. Chiar dacă autorităţile elveţiene au declanşat o anchetă în acest sens, Infantino neagă orice ilegalitate: "Numele meu este făcut de râs şi nu accept ca asupra integrităţii mele să planeze vreun fel de dubiu, cu atât mai mult cu cât UEFA a explicat în detaliu fiecare contract şi nu există niciun fel de problemă legală". În urmă cu o săptămână, el a transmis un mesaj pentru toţi cei care au afectat imaginea fotbalului: "Cei care vor să fure trebuie să stea departe de fotbal". Numele lui Infantino a apărut în ancheta jurnalistică Panama Papers, care se bazează pe 11 milioane de documente despre mai mult de 200.000 de offshore-uri, prin care foarte multe personalităţi au încercat să-şi spele banii, să se sustragă de la plata impozitelor.

O altă dezvăluire, în care este implicat un oficial de rang înalt al FIFA, este legată de uruguayanul Juan Pedro Damiani, fost membru al Comisiei de Etică a forului internaţional, care în urmă cu două zile a şi demisionat. Culmea, comisia din care Juan Pedro Damiani face parte i-a suspendat drastic pe Joseph Blatter şi Michel Platini pentru fapte de corupţie. Damiani este acuzat că a avut legături cu trei persoane inculpate de justiţia americană în scandalul de corupţie care vizează FIFA, iar cabinetul său de avocaţi ar fi lucrat pentru şapte societăţi offshore. De asemenea, Damiani ar fi intermediat unele afaceri ale fraţilor Hugo şi Mariano Jinkis. Federaţia Internaţională de Fotbal a anunţat că va deschide o anchetă preliminară legată de aceste cazuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb