PROCESELE CONTRA LUI POGONARU SIF Oltenia a primit amenzi judiciare de 1500 de lei, în două dosare

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 aprilie 2015

SIF Oltenia a primit amenzi judiciare de 1500 de lei, în două dosare

Tribunalul Bucureşti a dat amenzi judiciare la SIF5 Oltenia, în două dosare intentate companiilor "Nord" SA şi "Prodplast Imobiliare".

Instanţa a respins, pe 2 aprilie, cererea de intervenţie a SIF5 împotriva înregistrării la registrul Comerţului a hotărârii acţionarilor Nord SA privind trecerea companiei pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, în contextul desfiinţării pieţei Rasdaq. În acest caz, SIF Oltenia a primit o amendă de 1.000 de lei, decizia instanţei putând fi atacată cu apel.

Anterior, Tribunalul respinsese cererea de intervenţie a SIF5 împotriva înregistrării prelungirii mandatului directorului general al "Prodplast Imobiliare" şi amendase SIF5 cu 500 de lei.

Cele două procese fac parte din seria de bătălii în instanţă dintre Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia şi familia lui Florin Pogonaru, care controlează pachetele majoritare la "Nord" şi "Prodplast Imobiliare".

Disensiunile au devenit publice la începutul anului trecut. Atunci, neînţelegerile au vizat pachetul de 6% din BCR, deţinut de SIF Oltenia, iar ulterior acestea s-au extins asupra planului de finanţare a mall-ului "Veranda", din zona Obor.

Familia Pogonaru a obţinut ok-ul instanţei pentru finanţarea mall-ului "Veranda" prin intermediul PPLI, după ce Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat în favoarea companiei imobiliare în legătură cu majoritatea hotărârilor adunării generale extraordinare a acţionarilor din 13 august 2014, care fuseseră contestate de SIF Oltenia.

Tudor Ciurezu, preşedintele SIF5 Oltenia, a acuzat familia Pogonaru că recurge la o divizare mascată a "Prodplast Imobiliare", în detrimentul celorlalţi acţionari, prin mutarea principalului activ - imobilul unde este sediul social - pe o nouă societate, pentru dezvoltarea centrului comercial "Veranda".

În schimb, reprezentanţii "Prodplast Imobiliare" au considerat contestaţiile SIF Oltenia drept "procese frivole şi abuzive".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Mai corect, sa spunem ca familia Pogonaru a obtinut OK pentru a fura proiectul Veranda.

    1. Poate ca ai dreptate , dar stii tu cat a furat Ciurezu? Tu vezi cat de batut in cap e acest Ciurezu?. Neavand ce face, face procese. Cand esr presedinte la Prodplast , eraa bine ca isi umplea portofelul, acum nu mai este bine. La fel si cu BCR: a sacrificat SIF Oltenia ca sa ramana in Consiliul de Supraveghere de la BCR, ca parca nu-i mai ajung si astuia atatia bani. Ce sa zic , o starpitura de om fara pic de cracter

      Nu inteleg obsesia pentru vanzarea BCR, care e graba? Si de ce sa il lase pe pogo sa faca ce vrea in PPLI? SIFs sunt pe duca tocmai de cand si-au vandut cota BCR. S-au vazut cu purcoi de bani si au facut numai prostii de atunci.Familia pogo nu trebuie lasata stapana pe averea altora.

      Ar trebui sa te preocupe obsesia lui Ciurezu de a tine BCR in portofoliu de 4 ani. Intre timp valoarea ei a scauzt la jumate, iar BCR reprezinta 30% din portofoliul SIF. Daca esti actionar la SIF5, ai grija ca Ciurezu ti-a mai pierdut 15% din valoare actiunii cand v-a iesi la suprafata ca v-a incerca sa vanda, daca v-a putea sa vanda vreodata! Ciurezu cand nu fura, face totul praf !

      Ma-ta are cratima! Mama n-are!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb