Producătorii care au trecut la sistemul de închiriere a paleţilor nu plătesc contribuţii pentru ambalajele terţiare din lemn

Alexandra Cismaru
Materii Prime / 28 februarie 2017

Producătorii care au trecut la sistemul de închiriere a paleţilor nu plătesc contribuţii pentru ambalajele terţiare din lemn

Producătorii de bunuri de larg consum care utilizează sistemul de închiriere a paleţilor sunt scutiţi de costurile aferente obligaţiilor de reciclare a ambalajelor terţiare din lemn, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Trecerea de la achiziţia şi gestiunea proprie a paleţilor la sistemul de închiriere vizează optimizarea costurilor şi implică externalizarea, către furnizorul logistic, a activităţilor de depozitare, colectare din piaţă, reparaţie şi respectiv a obligaţiilor legale cu privire la declararea şi reciclarea paleţilor utilizaţi.

Practic, obligaţiile de declarare a paleţilor către Autoritatea Fondului pentru Mediu şi de atingere a obiectivelor de valorificare prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu sunt îndeplinite de CHEP România.

Conform legii, orice agent economic care pune pe piaţă produse ambalate - inclusiv pentru consum propriu - este responsabil de gestionarea şi reciclarea ambalajelor sale primare, secundare şi terţiare. Legislaţia prevede, într-o eventuală neîndeplinire de către producători a obiectivelor de reciclare şi valorificare, o penalitate de 2 lei pe fiecare kilogram de deşeu de ambalaj nereciclat.

În sectorul FMCG românesc, în peste patru ani de la introducerea modelului de închiriere CHEP, prin reutilizarea în comun a paleţilor şi optimizarea rutelor de transport, s-au economisit cumulat aproximativ 5.600 m3 de lemn şi s-a evitat producerea a circa 6.500 de tone de emisii de CO2 , respectiv a 520 de tone de deşeuri, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb