Producătorul de avioane MiG - sprijinit de guvernul rus

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 februarie 2009

United Aircraft Corporation (UAC) din Rusia negociază cu Ministerul Apărării din această ţară cumpărarea a 20-30 de aparate MiG 35 de luptă.

United Aircraft Corporation (UAC) din Rusia negociază cu Ministerul Apărării din această ţară cumpărarea a 20-30 de aparate MiG 35 de luptă.

Producătorul rus de avioane MiG va primi, în primul trimestru al acestui an, 11 miliarde de ruble (308 milioane de dolari) de la guvern, parte a unor contracte cu statul, în valoare de 17,3 miliarde de ruble (485 milioane dolari) pentru industria de apărare, anunţă prim-ministrul rus, Vladimir Putin.

În plus, premierul a semnat o rezoluţie în baza căreia MiG va primi alte 15 miliarde de ruble (417 milioane de dolari) de la buget. "Fondurile vor fi utilizate pentru majorarea capitalului, printr-o emisiune de acţiuni", a declarat Putin.

Premierul rus a adăugat că, în 2008, compania MiG a înregistrat pierderi de aproximativ 11 miliarde de ruble, iar datoriile sale se ridică la aproape 44,8 miliarde de ruble (1,25 miliarde de dolari). Oficialul rus a subliniat că, în acest an, nu vor exis­ta reduceri în programele de achiziţie de armament din Rusia.

Putin a menţionat: "După o analiză a bugetului, am luat decizia să nu tăiem semnificativ contractele de stat din domeniul apărării".

Pe lângă criza financiară, grupul MiG a fost afectat, anul trecut, şi de decizia Algeriei de a anula un contract în valoare de 1,28 miliarde de dolari, semnat în 2006, şi care prevedea cumpărarea a 34 de avioane de vânătoare de tip MiG 29. Cele 15 avioane, care au fost deja livrate Algeriei, au fost retrimise în Rusia, cumpărătorul fiind nemulţumit de "calitatea inferioară" a aparatelor.

În plus, MiG are datorii substanţiale faţă de furnizori, în special faţă de producătorii de motoare şi rachete, datorii care, potrivit presei din Rusia, se ridică la peste 80 de milioane de dolari.

Anul trecut, guvernul rus a promis că va acorda finanţare societăţilor din sectorul de apărare afectate de criza financiară internaţională. Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat recent că, anul trecut, exporturile de armament ale Rusiei au atins o nouă valoare record de la destrămarea URSS. Potrivit lui Medvedev, în 2008, Rusia a vândut armament în valoare de 8,35 miliarde de dolari, cu 800 de milioane de dolari mai mult decât în 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb