Profit atribuibil acţionarilor, în creştere cu 48%, la NEPI

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 februarie 2017

Profit atribuibil acţionarilor, în creştere cu 48%, la NEPI

Fondul imobiliar sud-african NEPI a înregistrat, anul trecut, un profit atribuibil acţionarilor de 234,96 milioane de euro, cu 48% pes-te cel din 2015, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Consiliul de Administraţie declară o distribuţie de 21,82 eurocenţi pe acţiune pentru a doua jumătate a anului 2016, care, în combinaţie cu profitul distribuibil de 18,68 eurocenţi per acţiune pentru prima jumătate a anului, rezultă într-o distribuţie totală de 40,50 eurocenţi pe acţiune pentru anul 2016, conform comunicatului. Acţionarii pot alege să primească distribuţia fie în numerar, fie sub forma unei emisiuni de acţiuni plătite integral, la o rată între distribuţia declarată şi preţul de referinţă.

Consiliul de Administraţie estimează că o creştere de aproximativ 15% în rezultatul distribuibil pe acţiune pentru 2017 comparativ cu anul 2016 este realizabilă luând în considerare următoarele presupuneri: a) potenţialele tranzacţii la nivel corporativ sunt ignorate; b) proiectele de dezvoltare vor continua conform planului; şi c) un mediu macroeconomic stabil prevalează şi nu apar falimente corporative majore.

Grupul a înregistrat, în 2016, o creştere a portofoliului de proprietăţi de 47%, respectiv de la 1,73 miliarde euro, la 31 decembrie 2015, la 2,55 miliarde euro, la 31 decembrie 2016. Proprietăţile generatoare de venituri acoperă în prezent 1,000,000 metri pătraţi de suprafaţă brută închiriabilă (GLA), iar peste 200.000 metri pătraţi GLA de proprietăţi sunt în curs de autorizare pentru dezvoltare sau sunt în curs de dezvoltare.

NEPI deţine şi operează 871.800 metri pătraţi GLA de spaţii retail şi 143.800 metri pătraţi GLA de spaţii de birouri, incluzând asocierile în participaţiune.

Centrele comerciale reprezintă 87% din portofoliul de proprietăţi operaţionale (în funcţie de valoarea de piaţă). Pe parcursul ultimilor 5 ani, gradul anual de ocupare şi cel de colectare au fost peste 95%, şi respectiv 99%.

În perioada raportată, NEPI a continuat extinderea portofoliului de centre comerciale dominante şi a intrat pe două pieţe noi din CEE, res-pectiv Republica Cehă şi Croaţia. Grupul va începe în curând cons-trucţia primului său proiect în afara României: un mall în Novi Sad, al doilea oraş ca dimensiune din Serbia.

În cursul celui de-al patrulea trimestru din 2016, NEPI şi Rockcastle Global Real Estate Company (Rockcastle), un investitor imobiliar încorporat în Mauritius, listat pe JSE şi Bursa de Valori din Mauritius (SEM), au emis o informare asupra unei potenţiale tranzacţii. În data de 14 decembrie 2016, a fost anunţat un acord cadru, în urma căruia activităţile celor două societăţi vor fuziona într-o noua entitate înregistrată în Insula Man, NEPI Rockcastle plc (NewCo). Acesta urmează să fie implementat pe baza unui raport de schimb de 4,5 acţiuni existente Rockcastle pentru o acţiune existentă NEPI.

Potrivit Acordului Cadru, atât NEPI cât şi Rockcastle vor transfera toate activele şi pasivele, inclusiv participaţiile in subsidiarele lor, transferându-şi efectiv business-urile către NewCo.

Acţiunile NewCo vor fi listate pe Piaţa Principală a JSE şi pe Euronext Amsterdam, precum şi pe oricare altă bursă de valori agreată împreuna de catre NEPI şi Rockcastle.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb