PROFIT BRUT DE 14,9 MILIOANE LEI PE PRIMUL TRIMESTRU CEC Bank a creditat puternic sectorul agricol

(C.P.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 mai 2010

CEC Bank a acordat 52 milioane lei - credite pentru fonduri structurale, în primul trimestru al anului.

CEC Bank a acordat 52 milioane lei - credite pentru fonduri structurale, în primul trimestru al anului.

CEC Bank a încheiat primul trimestru cu un profit brut de 14,9 milioane lei, principala preocupare a băncii fiind, în continuare, creditarea persoanelor juridice, arată un comunicat de presă.

Astfel, în primele trei luni ale anului, au fost acordate credite noi în sumă de 374 milioane lei (7.378 credite), marea lor majoritate mergând spre agricultură, respectiv 271 milioa­ne lei (7.179 credite). Dintre acestea, 52 milioane lei sunt credite pentru fonduri structurale, precizează reprezentanţii CEC Bank.

La finalul primului trimestru, soldul creditelor se ridica la 9,4 miliarde lei, iar cel al depozitelor la 15,1 miliarde lei, mai arată comunicatul băncii.

Faţă de 31 martie 2009, soldul creditelor acordate persoanelor juridice, inclusiv Administraţii şi Autorităţi Publice Locale (AAPL), a cres­cut cu 946,68 milioane lei (+27,71%). În aceeaşi perioadă de un an, clienţii persoane juridice şi AAPL au utilizat din facilităţile de credit de la CEC Bank, 8,1 miliarde lei. În intervalul analizat, soldul creditelor acordate persoanelor fizice a scăzut cu 3,36%.

Creditele restructurate totalizau 9,29% din valoarea totală a portofoliului, la 31 martie, acestea fiind în număr de 1.544.

Banca îşi desfăşoară activitatea prin 1.285 de unităţi operative, dintre care aproape jumătate renovate şi amenajate conform noului brand, dispunând de o reţea de 838 ATM-uri şi 1.394 POS-uri.

Creditul Rabla Agricol pentru tractoare

CEC Bank a lansat, săptămâna aceasta, "Creditul Rabla Agricol", destinat achiziţionării de tractoare şi maşini agricole autopropulsate noi.

Finanţarea programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate se realizează de către Administraţia Fondului pentru Mediu, în limita fondurilor prevăzute cu aceas­tă destinaţie prin bugetul anual de venituri şi cheltuieli, aprobat prin hotărâre a Guvernului.

Cuantumul primei de casare este de cel mult 17.000 lei, fără ca aceasta să depăşească 50% din preţul de achiziţie al tractorului nou sau al maşinii agricole autopropulsate noi pentru persoana fizică şi 40% din preţul de achiziţie, fără TVA, al tractorului nou sau al maşinii agricole autopropulsate noi pentru persoana juridică.

Creditul "Rabla Agricol" se acordă în lei, pe o perioadă de maximum 72 luni. Banca nu solicită contribuţie proprie din partea clientului. Rambursarea creditelor este flexibilă, adaptată caracterului sezonier al activităţii clienţilor şi a perioadelor de încasare. Banca nu va percepe comision de rambursare anticipată a creditului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb