Profit în creştere cu 73% pentru NEPI

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 februarie 2014

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) a raportat, pentru anul trecut, un profit atribuibil acţionarilor de 57,46 milioane de euro, cu 73,5% mai mare faţă de câştigul din anul precedent, de 33,1 milioane euro. Încasările din chirii şi alte venituri din exploatare au crescut cu 48,3%, la 55,32 milioane euro, de la 37,31 milioane euro în 2012, potrivit situaţiilor financiare transmise, joi, Bursei de Valori Bucureşti.

Costurile cu exploatarea investiţiilor imobiliare au avansat cu 55%, de la 8,96 milioane euro la 13,9 milioane euro.

La finele lunii decembrie, NEPI avea datorii de 328,97 milioane euro, cu 42,5% peste cele din 2012, de 230,79 milioane euro, informează Mediafax.

Activele fondului, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa locală, erau estimate la sfârşitul lunii decembrie la 1,041 miliarde de euro, în urcare de la 624,413 milioane de euro la finalul anului 2012.

Fondul de investiţii a ajuns la un portofoliu de centre comerciale de peste 200.000 metri pătraţi pe piaţa locală. Dezvoltatorul are în lucru încă trei proiecte de retail, respectiv Mega Mall Bucureşti, Vulcan Strip Mall Bucureşti şi Târgu Jiu Shopping City.

În prezent, NEPI gestionează în România Promenada Mall Brăila, Ploieşti Shopping City, Retail Park Auchan Piteşti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview în Bucureşti şi City Business Centre Timişoara.

Fondul mai deţine clădirile de birouri The Lakeview şi Floreasca Business Park din Bucureşti şi City Business Center din Timişoara, precum şi Ploieşti Shopping City şi Promenada Brăila. Fondul are în proprietate şi o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb