Profitul "Holcim" a scăzut pe fondul scăderii cererii de ciment în Europa

A.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 august 2010

"Holcim" AG, al doilea producător mondial de ciment, a anunţat ieri că în perioada celui de al doilea trimestru al acestui an profitul său net a scăzut cu 12 procente până la 399 milioane franci elveţieni (383 mi­lioane dolari) pe fondul scăderii cererii de ciment în Europa, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Vânzările nete au crescut cu 11 procente până la 6,16 miliarde franci elveţieni, comparativ cu 5,56 miliarde franci în trimestrul al doilea al anului trecut.

Grupul Holcim a informat că multe din pieţele sale emergente au continuat să crească, iar piaţa din America de Nord s-a îmbunătăţit şi ea, însă aceste elemente pozitive au fost contracarate de condiţiile dificile din Europa.

"Există elemente de incertitudine care fac dificilă realizarea de prognoze. Printre aceste elemente se numără nivelurile ridicate ale datoriei guvernamentale, care limitează noi programe de stimulare, în special în Europa. În plus, chiar dacă economia americană s-a îmbunătăţit, relansarea nu este încă una generală", a anunţat Holcim într-un comunicat.

Pe ansamblul primelor şase luni, Holcim a realizat un profit net de 331 milioane de franci, cu 37,2 procente mai puţin decât în primul semestru al anului trecut, şi o cifră de afaceri de 10,902 miliarde franci, în creştere cu 8,1 procente în ritm anual. Analiştii intervievaţi de Reuters mizau, în medie, pe un profit net de 469 milioane franci şi o cifră de afaceri de 10,786 miliarde franci.

În România, divizia Holcim Româ­nia SA deţine trei fabrici de ciment, în Turda (măcinare), Câmpulung şi Aleşd, 16 staţii ecologice de betoane şi cinci staţii de agregate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb