Profitul VIG a crescut cu 41,4% la 290,9 milioane euro în primul semestru

E.D.
Bănci-Asigurări / 26 august 2014

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat o creştere de 41,4% a profitului înainte de impozitare, care s-a situat la valoarea de 290,9 milioane euro în prima jumătate a anului 2014, arată un raport remis astăzi redacţiei.

Potrivit acestuia, aproximativ 55% din profit s-a înregistrat în regiunea ECE, unde companiile deţinute de grup în România au continuat să îşi îmbunătăţească rezultatele.

"Rezultatele solide din regiunea ECE au avut o contribuţie majoră la performanţa excelentă a grupului. Au început să se vadă şi primele efecte pozitive ale măsurilor implementate în România. Recenta confirmare de către S&P a ratingului A+ cu perspectivă stabilă subliniază de asemenea forţa financiară a Vienna Insurance Group."

În pofida politicii de subscriere orientată pe profit, Vienna Insurance Group a raportat un nivel stabil al primelor, în valoare de aproximativ 5,0 miliarde euro, pe fondul contextului economic dificil. Grupul a înregistrat chiar o creştere solidă de 1,0% după ajustarea la efectele de curs valutar.

Rata netă combinată s-a diminuat cu 2,7 puncte procentuale, atingând nivelul foarte bun de 97,1%. Vienna Insurance Group a înregistrat această îmbunătăţire semnificativă în pofida menţinerii unei politici conservatoare de constituire a rezervelor pentru operaţiunile Donau Versicherung din Italia şi a daunelor generate de condiţiile meteorologice severe, cu precădere în Austria, Serbia şi Bosnia- Herţegovina.

Rezultatul financiar al grupului a fost de 551,6 milioane euro. Investiţiile Vienna Insurance Group (inclusiv numerarul şi echivalentele de numerar) s-au situat la aproape 30,5 miliarde euro la 30 iunie 2014.

Cheltuielile administrative ale grupului au înregistrat o nouă reducere, cu 4,2% în prima jumătate a anului 2014. Acţiunile în curs de desfăşurare au redus cheltuielile administrative cu aproape o cincime începând din 2008 şi până în prezent. Primele nete încasate au crescut cu aproape 25 procente în aceeaşi perioadă.

Agenţia internaţională de rating Standard & Poor's a confirmat ratingul excelent "A+" cu perspectivă stabilă, astfel încât Vienna Insurance Group rămâne compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX (Indicele Bursei de Valori din Viena).

Multe dintre companiile grupului au înregistrat creşteri semnificative ale primelor pe segmentul daune/accidente. Wiener Städtische a înregistrat o creştere de 3,1% în Austria, Komunálna de 6,0% în Slovacia, iar Wiener Städtische Osiguranje a obţinut o creştere de 23,4% în Serbia.

La nivelul grupului, primele de pe segmentul daune/accidente s-au situat la 2,6 miliarde euro. După ajustarea la efectele de curs valutar, segmentul a înregistrat un avans uşor de 0,3%. Conform strategiei de subscriere orientată pe profit, VIG a continuat să reducă volumul activităţilor în România şi Italia - cu precădere pe segmentul auto.

Primele au crescut uşor cu 0,5% pe segmentul asigurărilor de viaţă şi s-au situat la 2,2 miliarde euro.

După ajustarea la efectele de curs valutar, primele au înregistrat un avans de 2,0% pe acest segment, iar după ajustarea pentru reducerea planificată a poliţelor pe termen scurt cu achitare la scadenţă în Polonia, creşterea a fost de 3,6%. Republica Cehă a înregistrat de asemenea o evoluţie satisfăcătoare a primelor (+8,3%, în pofida efectelor negative de curs valutar), împreună cu Slovacia (+4,4%). O creştere remarcabilă a primelor, de 23,1%, s-a înregistrat şi în regiunea Alte pieţe. Toate pieţele din regiunea ECE au înregistrat o creştere a primelor pe segmentul asigurărilor de viaţă. Ţările Baltice au continuat performanţa extraordinară (+27,4%), similar cu trimestrele precedente.

Multe dintre companiile Vienna Insurance Group din regiunea ECE au înregistrat performanţe pozitive în ceea ce priveşte veniturile. Profitul (înainte de impozitare) s-a majorat în continuare în Slovacia, Polonia şi pe Alte pieţe. Companiile din România ale grupului au urmat tendinţele din primul trimestru şi au contribuit la profit.

Companiile din Slovacia ale grupului au înregistrat de asemenea o creştere de 3,3% a primelor, iar regiunea Alte pieţe a obţinut un avans al primelor de 6,3%. Efectele de curs valutar au avut un impact considerabil asupra primelor în Republica Cehă. După ajustarea pentru aceste efecte, companiilelocale ale grupului au înregistrat un avans semnificativ al primelor, de 6,0%. Companiile din Ucraina ale Vienna Insurance Group au continuat să aibă o evoluţie bună, în pofida contextului dificil al pieţei.

La nivel local, companiile au generat o creştere substanţială a primelor, de 17,4%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb