Investitorii individuali au cumpărat pe 3 aprilie, prima zi de tranzacţionare completă după "Ziua eliberării" lui Trump, nu din panică, ci pe baza convingerii că vânzarea masivă a fost o reacţie exagerată la ştirile macroeconomice, în special la noile tarife vamale americane care au provocat o scădere bruscă a pieţei, potrivit comentariului analistului de piata eToro Lale Akoner.
Mulţi au văzut momentul ca pe o oportunitate de cumpărare a unor nume de calitate precum Nvidia, Amazon şi Nike, care aveau fundamente puternice, dar care au fost trase în jos în mişcarea largă de reducere a riscurilor. Nike, de exemplu, s-a prăbuşit din cauza preocupărilor legate de tarifele la importurile din Asia de Sud-Est, dar cei care investesc pe termen lung au considerat probabil că puterea mărcii şi dominaţia sa pe piaţă merită menţinute în ciuda presiunilor pe termen scurt asupra lanţului de aprovizionare.
Pe pieţele cripto, SOL, BTC şi XRP au înregistrat intrări puternice în primul trimestru pe eToro, deoarece investitorii din întreaga lume au anticipat o adopţie sporită, o claritate a reglementărilor (în special pentru XRP după evoluţiile cu Comisia de Valori Mobiliare (SEC) şi le-au privit ca o protecţie împotriva slăbiciunii dolarului şi a riscurilor geopolitice, în special cu datele privind inflaţia şi tarifele în titlurile din mass media.
Pe scurt, investitorii individuali au cumpărat pentru că au considerat că activele sunt puternice din punct de vedere fundamental, au privit scăderea ca fiind una temporară şi ştiu că oportunitatea se află adesea în haos.
Pe 3 aprilie, prima zi de tranzacţionare completă după anunţul tarifar al lui Trump din "Ziua Eliberării", investitorii individuali au adoptat strategia "buy the dip", deschizând mai multe poziţii lungi decât au închis, ceea ce sugerează că au văzut scăderile de preţ ca o oportunitate de cumpărare şi nu ca un motiv de vânzare panică. Numărul de poziţii lungi deschise a fost cu 51% mai mare decât media zilnică din martie. Nike a fost printre preferatele investitorilor, datorită scăderii de 14% a preţului acţiunilor sale din cauza tarifelor impuse ţărilor asiatice, unde se produce majoritatea încălţămintei.
Pe de altă parte, investitorii de pe platforma eToro au cumpărat acţiuni ale companiilor AI şi criptoactive afectate de tarife, înregistrând creşteri semnificative: Nvidia (21%), TSMC (17%), Solana (17%), Bitcoin şi XRP (5%).
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.04.2025, 15:44)
da, numai "cresteri "peste tot
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.04.2025, 15:59)
vind institutionalii panicarti si cumpara retailerii inteligenti si multi.