Profiturile "Hyundai Motor" - în scădere puternică

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 mai 2006

Deşi vînzările companiei au crescut peste aşteptări, perspectivele privind cîştigurile sînt sumbre, ca urmare a arestării preşedintelui constructorului auto

Producătorul auto sud-coreean "Hyundai Motor" Co., al cărui preşedinte a fost arestat recent ca urmare a implicării sale într-un scandal de mită, raportează o scădere peste aşteptări a profiturilor în primul trimestru din acest an, scădere cauzată de aprecierea monedei naţionale (wonul). Profitul net al companiei s-a diminuat cu 38% în perioada analizată, ajungînd la 318,8 miliarde de woni (340 milioane de dolari). Profitul operaţional al constructorului auto - cel mai mare din ţară, a crescut cu 4%, la 335,3 miliarde de woni. Analiştii anticipau un cîştig net de 465 miliarde de woni, la un profit operaţional de 303 miliarde. Beneficiul operaţional nu ia în calcul veniturile realizate de unităţile de producţie din SUA, China, India şi Turcia.

Vînzările "Hyundai" au crescut cu 11% în primul trimestru, la 6.860 miliarde de woni, peste estimările analiştilor (6.700 miliarde). "Hyundai Motor" livrează trei sferturi din producţia sa în exteriorul ţării.

"Se pare că situaţia se va înrăutăţi ca urmare a arestării preşedintelui companiei", consideră Suh Sung Moon, analist la "Korea Investment & Securities" din Seul. Acesta subliniază că, deja, operaţiunile companiei sînt afectate de absenţa preşedintelui Chung Mong Koo.

Reducerea profiturilor şi investigaţia care îl priveşte pe Chung Mong Koo au determinat, în acest an, ştergerea a peste 8 miliarde de dolari din valoarea de piaţă a constructorului auto, respectiv a societăţilor afiliate. Pentru trimestrul al doilea, specialiştii aşteaptă, de asemenea, o evoluţie descendentă a profiturilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb