PROGRAM DEDICAT ANTREPRENORILOR ROMÂNI: Bursa de Valori Bucureşti dă startul unei noi ediţii Made in Romania

G.D
Piaţa de Capital / 29 martie 2022

Bursa de Valori Bucureşti dă startul unei noi ediţii Made in Romania

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) publică astăzi, 29 martie, volumul "Made in Romania: 15 companii pentru creşterea economiei româneşti şi poveştile lor de succes" şi dă startul celei de-a cincea ediţii Made in Romania. Cartea include poveştile de succes ale celor 15 companii finaliste în ediţia Made in Romania din 2021, conform unui comunicat remis redacţiei. Pe parcursul celei de-a V-a ediţii a programului Made in Romania care debutează astăzi continuăm să căutăm companiile antreprenoriale româneşti care transformă în bine economia şi vieţile oamenilor alături de care şi pentru care lucrează.

Potrivit sursei citate, antreprenorii români, partenerii şi susţinătorii, precum şi angajaţii companiilor româneşti, pot nominaliza de astăzi, 29 martie, până pe 31 mai compania preferată pentru a fi inclusă în programul Made in Romania. Nominalizările pot fi realizate pe www.investingromania.com, platformă care continuă să ofere 24/7 posibilitatea conectării directe a antreprenorilor cu investitori şi consultanţi, precum şi cu alţi antreprenori.

Cele 15 companii finaliste ale ediţiei Made in Romania din 2021 au fost: Agricola Internaţional, Artesana International, Dacia Plant, Druid, Elefant Online, Elis Pavaje, Fortech, Grande Gloria Production, One United Properties, Plant an App, Roca X, SanoPass, Secom, SeedBlink şi Zitec. Radio Guerrilla a primit premiul special "Radioul Antreprenorilor" Made in Romania 2021. Cartea publicată astăzi este disponibilă online pe www.investingromania.com.

"În fiecare an descoperim şi promovăm, prin intermediului programului Made in Romania, ingeniozitatea, creativitatea şi munca asiduă de care dau dovadă zi de zi antreprenorii români şi echipele pe care le-au construit în jurul ideilor lor de afaceri. Într-adevăr, la fiecare ediţie Made in Romania avem 15 companii finaliste, dar proiectul Made in Romania este despre toate companiile parte din acest program, aproape 1.000 de astfel de companii din 2017 până acum. Suntem încrezători în conceptul Made in Romania şi abia aşteptăm să aflăm cine sunt antreprenorii Made in Romania din acest an.", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

"Susţinerea antreprenorilor români prin intermediul soluţiilor de finanţare disponibile în piaţa de capital fac parte integrantă dintr-un pilon de bază a strategiei Bursei de Valori Bucureşti. În ultimii ani, Bursa românească a demonstrat că este o opţiune eficientă pentru dezvoltarea şi susţinerea mediului antreprenorial local. Anul trecut am avut 23 de noi companii la bursă, iar în primul trimestru din acest an avem deja şapte companii listate. Programul Made in Romania este din acest punct de vedere esenţial în dezvoltarea pieţei de capital, alături de alte proiecte pe care le derulăm pentru a aduce Bursa cât mai aproape de oamenii de afaceri şi de investitori.", a afirmat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti.

Programul Made in Romania este structurat în patru etape. În prima etapă, 29 martie - 31 mai, publicul larg, precum şi membrii Comitetului de Nominalizare, pot propune companii pentru a fi incluse în programul Made in Romania derulat în acest an. Pot fi nominalizate în program companii româneşti care au în structura acţionariatului minim 51% persoane fizice/juridice rezidente. Pot fi nominalizate companii din toate industriile şi de toate dimensiunile cu o condiţie minimă de 3 ani de activitate sau ca în ultimul an raportat cifra de afaceri să fie de cel puţin 250.000 euro. Sunt exceptate de la nominalizare companiile finaliste în ediţiile Made in Romania din anii 2021, 2019 şi 2018, companiile partenere în programul Made in Romania sau parte dintr-un grup cu un partener Made in Romania în ediţia curentă, precum şi cele care sunt în proces de listare acţiuni sau obligaţiuni la bursă.

Luna iunie este dedicată selecţiei celor 50 de companii semifinaliste de către membrii Comitetului de Nominalizare. În luna iulie, dintre cele 50 de semifinaliste publicul va stabili prin vot trei dintre cele 15 companii finaliste ale acestei ediţii. Celelalte 12 finaliste sunt stabilite de un Juriu format din experţi în diverse domenii ale economiei, subliniază surca citată.

Cele 15 finaliste ale ediţiei din acest an urmează să fie anunţate în septembrie, în cadrul unei Gale de Premiere. În perioada octombrie - noiembrie, alături de partenerii Made in Romania, vom organiza programul de mentorat, la care vor putea participa companiile finaliste şi semifinaliste, companii nominalizate în ediţia curentă sau care se înregistrează în platforma programului.

Proiectul Made in Romania a fost lansat în 2017, pentru a identifica şi promova companiile de top din România. În precedentele patru ediţii, aproape 1.000 de companii au intrat în contact cu piaţa de capital prin intermediul programului Made in Romania. De la debutul programului, un număr de 16 companii au venit la bursă cu acţiuni sau obligaţiuni, trei dintre ele atât cu acţiuni cât şi cu obligaţiuni. Rundele de finanţare derulate de acestea însumează peste 212 milioane eur, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Propun includerea si in aceasta editie a marilor antreprenori Logofatu,Pitis,Ilinca,a contabililor si avocatilor lor de la CODE,BNET si enspe firme.

    CODE a convocat AGA sa aprobe situatiile consolidate,numai ca ei nu se califica pentru asta pe OMFP 1802. 

    Au auditor foarte priceput si el si le-a facut raport pe ele,cica totul e in regula :))) 

    La expirarea termenului de 15 zile cand se poate completa ordinea de zi,la sesizarea unui contabil sau avocat care nu e pe dinafara,nici nu conteaza cine,trimit comunicat la BVB cu niste aiureli,AGA lor fiind complet in afara subiectului. 

    Acum cica aproba situatii cumulate,nu mai sunt consolidate.Au refacut bineinteles plin de greseli,campuri lipsa,varza totala materialele.A refacut si ala raportul de audit pe repede inainte :)) Acum avem rapoarte individuale,consolidate,cumula te. 

    La CODE isi alege fiecare ce vrea,e ca la aprozar. 

    Astia-s altii care s-au apucat ei de cumparat firme,BNET stil si consiliere dar habar nu au cum se integreaza financiar,totul dupa ureche,amatorism. 

    Toata increderea sa investesti la astia care nu pot face o AGA anuala ca lumea,e un dezastru,un scandal in financiarul lor. 

    Altii care se inscriu in sirul celor cu erate peste erate la rapoartele financiare.Dar ei sunt mari actori M&A,fac firme in USA ,acolo la faza asta aveau amenda milioane de dolari si interdictie la conducere companii listate.Totusi aici e BVB,vegheaza ASF,dormiti linistiti,FNI vegheaza. 

    Daca nu ati bagat de seama CODE e aia facuta prastie ca sa aiba si BNET profit,macar pe financiar.Va dati seama ce incredere poti avea in evaluarea CODE.Acum e si specialistul de prima mana Cionca insolventa in board,perspective nemaipomentite,urmeaza traiectoria BNET. 

    Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti!Bine,aici nu mai e nevoie ca arata singuri ce pot :))

    1. las ca i dovedeste Marcu, el a fost contabil de ocol silvic

      a prins in registre vulpi, rasi, cotofene, bibilici stinghere 

      Lui Nicu daca-i spui despre situatiile cumulate crede ca-i despre pensie cu salariu si zice ca-i de bine. In plus consolideaza in familie.

    Una este pe cine includ ei in volumul "Made in Romania: 15 companii" si alta este cine se listeaza (GOCAB, FRB, APP, MAM, CODE si alte petarde). Si nici atunci, cand se listeaza din cele sel ectate de ei, nu sunt convins ca se listeaza pentru binele micilor actionari, se listeaza sa vanda o parte din firma la super pret si sa aiba acces la banii micilor actionari, sa vina la majorari de capital, iar profitul si-l iau ei inapoi prin SOP.

    1. eu tot nu inteleg care e beneficiul pentru bvb cu acest made in ro, ei tot se fac ca fac pasi dar nu explica clar strategia si mecanismele - cum vor alege start-upurile bvb si nu private equity? avem asa:

      - made in romania parteneriat bvb 

      - seedblink parteneriat bvb - neexplicat nici pana azi ce si cum 

      - ronin parteneriat brk - doar ne lasa sa intelegem ca vor urma alte start ups de tehnologie precum frb cab? 

      Vrem explicatii.......concret cum vor functiona aceste parteneriate. 

      Cum functioneaza tot BVB=fara urmarirea rezultatelor!

      Zici ca aduci sute de mii de investitori,iei salariu si bonus.Nu aduci,iei si mai mult! 

      Zici ca faci parteneriate-decontezi mese si simpozioane.Nu ai rezultate?Le mai decontezi o data. 

      Zici ca aduci firme la bursa?Iei bani.Aduci firme cu free float inexistent sau care vin sa dea tepe ca acum 20 de ani?Te premiezi.Pui tabele cu numar societati,numar tranzactii,capitalizare din care sa reiasa ce mare se face bursa noastra.Totul sa fie la numar,ce conteaza ca nu exista tranzactii valorice demne macar de secolul trecut?

      Priviti cat e valoarea rulajelor zilnice din valoarea capitalizarilor!Te uiti la AERO si te bufneste rasul.Pai e plin de'stocuri fara miscare' ca in contabilitate.Ei se lauda cu capitalizarea la firme cu free float 2-3% desi nu poate fi determinata o valoare justa de piata a acelor firme ca-s listate doar din punct de vedere legal,nu si real. 

      hai sa-ti mai dau eu 2 suveici AG si AAB

      Se listeaza AG promite chestii,intra in probleme financiare,cine stie urmareste Analiza rezultatului din exploatare=Nota contabila 4 si vede pierdere cam 6 m lei fata profit 8 anul trecut,la urma termina pe profit AG fiindca vinde active=alte venituri din exploatare 

      cash nu mai au,datorii foarte mari,vanzarile scad cu toate ca au deschis multe magazine,unica solutie majorare cu cash la care tradevile face reclama ca la sfarsitul lumii,se vedea disperarea,au clar interes personal unii de acolo 

      ca sa reziste pana la majorare,AAB imprumuta 5 m lei catre firma-mama AG din banii atrasi in plasament cica pentru dezvoltare! 

      dupa majorare AG returneaza in ianuarie 2022 imprumutul 

      vedeti cum se face?se lsiteaza subsidiare chipurile cu un scop nobil ca sa foloseasca parent company banii sa supravietuiasca,cu banii arata ca firma se mentine pe picioare ca sa atraga bani de la actionarii care nu afla treburile astea decat dupa ce se intampla si asta daca sapa bine prin rapoarte 

      firma AG are rezultat negativ aferent cifrei de afaceri,stiti ce inseamna asta,da?insa nu povesteste de asta cand atrage banii 

      plateste dobanzi 9% la obligatiuni si acum vrea altele din disperare cu 12% 

      de unde le plateste?e un bulgare de ineficienta rostogolit care se face tot mai mare 

      cat poti plati numai dobanda atat cand tu ai pierderi la cifra de afaceri?pe viitor te transformi in producator de iphone sa lucrezi cu marginile alora? 

      firme din zona agriculturii cu provizioane zero=0,pe iuresul asta 

      BVB Made in Romania=suveica de crosetat actionarii,muti banii intre bidoane sa nu se vada ca-s sparte

      Adica de aia scade AG dupa ce a dat anunt cu doc. pentru adunare!

      Am cautat si nimic raportat pe pagina bevebe despre contractul de imprumut desi obliga legea. 

      Tanase, Hanga voi cititi ce e la voi in ograda?

      ASF? Alooo, e sat fara caini? Nu se mai raporteaza tranzactiile cu afiliatii? A ajuns bevebe Nufarul?  

      ce-i mai intereseaza pe ei din astea....

      ei maine org. 'Perspective de dezvoltare a afacerilor la bursa' la care conferentiaza rocile penale care devalizeaza firmele listate LOL 

      Made in ROmania!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb