Factori precum schimbările climatice, creşterea populaţiei şi preocupările legate de securitatea alimentară conduc industria agricolă să caute abordări inovatoare pentru a proteja şi îmbunătăţi productivitatea culturilor. Datorită acestor condiţii actuale, agricultura modernă câştigă teren prin integrarea sinergiei dintre inteligenţa artificială (IA) şi sectorul agricol.
Inteligenţa artificială, definită ca sisteme capabile să efectueze sarcini care în mod tipic necesită inteligenţă umană, găseşte o aplicaţie semnificativă în agricultură. Prin urmare, pentru o agricultură de vârf în România, integrarea IA în operaţiunile agricole reprezintă un salt transformator în exploatarea celor mai recente tehnologii care pot oferi suport inestimabil fermierilor, în plus faţă de soluţii inovatoare de protecţie a culturilor şi hibrizi avansaţi. Tehnologia facilitează procesele decizionale care depăşesc capacităţile umane în ceea ce priveşte viteză, precizie, analiză şi multitasking.
Conexiunea dintre IA şi agricultură este fundamentală, aducând soluţii cu rol transformator pentru a aborda provocările, a îmbunătăţi eficienţa şi a promova agricultura de precizie. De exemplu, automatizarea, ghidată de IA, optimizează diverse sarcini precum semănatul precis, aplicarea de produse biologice sau de protecţie a culturilor şi recoltarea. Mai mult, capacităţile de analiză predictivă ale IA ajută în prognozele meteorologice şi predicţiile de productivitate.
Semnificaţia viitoare a IA în agricultură constă în rolul său de promovare a practicilor durabile şi reziliente. Pe măsură ce populaţia globală creşte şi schimbările climatice aduc provocări, IA maximizează productivitatea, reduce deşeurile şi alimentează inovaţia în practicile agricole. Corteva Agriscience, compania internaţională de cercetare şi dezvoltare agricolă, se angajează să valorifice potenţialul transformator al IA în agricultură, aliniindu-se dedicării sale de a susţine fermierii. Compania se concentrează pe furnizarea de instrumente accesibile şi eficiente pentru luarea deciziilor bazate pe date, revoluţionând gestionarea culturilor, irigaţia şi alocarea resurselor prin agricultură de precizie.
Angajamentul companiei faţă de agricultura de precizie şi luarea deciziilor bazate pe date este subliniat de lansarea Granular Link, consolidând poziţia Corteva Agriscience în fruntea valorificării IA pentru a susţine fermierii şi a asigura practici agricole durabile. Implementarea Granular Link de către Corteva în România a marcat un moment semnificativ pentru agricultura românească. Platforma digitală îmbină în mod fluid expertiza agronomică cu tehnologia de vârf. Alimentată de IA, Granular Link gestionează datele agronomice, oferind informaţii inteligente, recomandări privind culturile, alerte privind dăunătorii şi bolile, şi hărţi de aplicare a ratei variabile. Platforma, echipată cu imagini de satelit de înaltă rezoluţie, stabileşte un nou standard pentru monitorizarea culturilor, permiţând fermierilor să ia decizii informate şi să optimizeze gestionarea terenului.
Granular Link, disponibil în România, oferă o soluţie completă pentru fermieri. Caracteristicile platformei includ hărţi de semănat cu viteză variabilă, imagini de satelit de înaltă rezoluţie zilnică, aplicaţii de fertilizare şi fungicide, şi o previziune unică a datei de recoltare a porumbului. Aplicaţia simplifică sarcinile zilnice pentru fermieri, oferind instrumente pentru prioritizarea sarcinilor, informaţii meteorologice locale, recomandări personalizate privind irigaţia şi management operaţional cuprinzător.
Dorinţa fermierilor de a fi mai productivi şi eficienţi, împreună cu necesitatea tehnologiilor moderne de a aborda schimbările majore, va susţine viitoarea val de inovaţie: "Granular Link a fost şi va fi o aplicaţie indispensabilă pentru ferma noastră. Cu ajutorul celor mai puternice sateliţi şi funcţionalităţi avansate, am reuşit să creăm hărţi pentru semănatul şi fertilizarea variabilă a culturilor noastre în creştere, porumb, floarea-soarelui şi grâu. Această aplicaţie puternică şi uşor de utilizat a adăugat valoare fermelor noastre şi ne-a ajutat să monitorizăm şi să optimizăm producţia de culturi. Suntem recunoscători Corteva Agriscience pentru această oportunitate," spune Rus Cosmin, Managerul Fermei la Emiliana West Rom SRL din comuna Dudeştii Vechi, judeţul Timiş.
Hegedûs Krisztian, Inginer Agricol şi fermier la SC Terracult SRL, satul Horia, judeţul Arad, împărtăşeşte aceeaşi opinie: "Granular Link a devenit un partener esenţial pentru succesul nostru în agricultură. Testarea şi utilizarea sa pe parcela noastră de grâu anul trecut au condus la un randament ridicat şi satisfacţie garantată. Anul acesta, prin aplicarea principiului de semănat variabil la cultura noastră de orz cu Granular Link, am reuşit să menţinem standardele noastre ridicate şi să monitorizăm eficient culturile noastre. Cu acces la cele mai puternice indicatoare vegetative şi previziuni precise privind irigaţia, această unealtă ne-a dat încrederea să optimizăm operaţiunile noastre agricole şi să obţinem rezultate remarcabile. Corteva Agriscience livrează tehnologii cu adevărat inovatoare pentru a susţine operaţiunile noastre agricole".