Proiect antreprenorial în Galaţi desfăşurat printr-un minigrant

Ana Felea
Miscellanea / 20 iunie 2022

Proiect antreprenorial în Galaţi desfăşurat printr-un minigrant

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a câştigat un minigrant la a IV-a ediţie a sesiunii de mini-granturi, în programul JA Universitatea Antreprenorială, derulat cu susţinerea Romanian-American Foundation. Reuşita aparţine doamnei conferenţiar universitar ec. dr. ing. Papadatu Carmen-Penelopi, de la Departamentul Inginerie Mecanică din cadrul Facultăţii de Inginerie, care a depus un proiect prin care se urmăreşte creşterea relevanţei învăţământului tehnic şi creativ în relaţie cu dezvoltarea personală a tinerilor defavorizaţi. Proiectul se va desfăşura cu acordul Conducerii Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi şi a Facultăţii de Inginerie.

"Scopul este implementarea tehnicilor/instrumentelor educaţionale interactive şi inovatoare sub formă de competiţii şi traininguri online de antreprenoriat - inclusiv Bazele Analizei Economice, dezvoltarea abilităţilor şi talentelor în conducerea unei afaceri, care să încurajeze tinerii defavorizaţi să dezvolte idei, Planuri de afaceri, care să fie îmbunătăţite continuu şi să fie orientate spre cercetare dar şi spre economia de piaţă.Prin Laboratorul de Comunicare, Creativitate inginerească şi Formare creat la Hub-ul Digital al Facultăţii de Inginerie, în sala AN112 şi online, se va urmări pregătirea tinerilor şi încurajarea tinerilor defavorizaţi să-şi dezvolte spiritul creativ prin proiecte (Plan de Afaceri, Studii de Fezabilitate) şi participarea la workshopul final - care va fi un concurs cu premii, cu două secţiuni: respectiv un plan de afaceri şi crearea unei pagini web (magazin virtual)", se arată în comunicatul emis de Universitatea Dunărea de Jos Galaţi.

Concret, planul de afaceri este important pentru a crea un magazin virtual. Primul pas constă în studiile de promovare despre cum pot studenţii să creeze şi să dezvolte un plan de afaceri.

În a doua etapă, se urmăreşte realizarea unei aplicaţii web care să susţină şi să faciliteze managementul unui magazin online, promovând şi vânzând produse şi este destinată persoanelor care doresc să îşi construiască o bază de cunoştinţe mai bogată a produselor oferite, stârnind curiozitatea clienţilor pentru "vizitarea" unui magazin online. Poate fi un magazin virtual sau un depozit de materiale. Îmbunătăţirea legăturii clienţi-consilier către vânzările online poate fi o linie viitoare de cercetare.

"Un alt element de originalitate ar fi modul de raportare statistică a vânzărilor respective, a stocurilor rămase, care pot fi actualizate, prin programe informatice specifice, create de studenţii de la Master la specializarea: Tehnologii avansate ale informaţiei, care sunt voluntari în acest proiect. Se va folosi o nouă tehnologie, Angular 10, versiune lansată în 2020, care diferă de tehnologiile clasice. Se foloseşte TypeScript, o versiune standardizată a JavaScript. Testarea automată a aplicaţiei web va fi efectuată folosind utilitarul SELENIUM IDE iar testarea funcţională se va efectua prin JUnit Test. Pentru a promova aceste abilităţi de a crea un magazin web, s-ar putea organiza un atelier şi un concurs de proiecte web, cu sprijinul studenţilor masteranzi de la F.A.C.I.E.E.", se arată în acelaşi comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb