PROIECT: Stadion de top la Iaşi

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 1 octombrie 2020

Stadion de top la Iaşi

Autorităţile locale din Iaşi propun iubitorilor fotbalului o nouă arenă. Stadionul va fi mult mai mare decât actualul, urmând să aibă dotări de top, astfel încât să poată găzdui meciuri de cel mai înalt nivel. Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat că a propus Consiliului Local un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru viitorul Stadion "Regele Ferdinand", cu o capacitate de peste 24.000 de locuri: "Noul stadion municipal, Ferdinand I, este un proiect despre care s-a vorbit de generaţii. S-a terminat faza de proiectare la nivel de studiu de fezabilitate, şi continuă cu faza de proiect tehnic şi detalii de execuţie. Pentru a avansa acest proiect în analiza guvernului pentru viitorul program bugetar 2021-2027 propunem spre analiza consilierilor locali a indicatorilor tehnico economic al noului stadion. Din punct de vedere arhitectural, noul stadion va fi inspirat de coroana Regelui Ferdinand, fiind preluate elementele cele mai puternice care o construiesc. Cele opt lamele, care formează coroana, vor fi multiplicate în 30 de elemente de susţinere". Potrivit sursei citate, stadionul va avea 24.179 de scaune, suprafaţa desfăşurată a stadionului urmând a fi de peste 85.000 de metri pătraţi. Valoarea totală a investiţiei este estimată la aproximativ 113 milioane de euro, din care 94 milioane de euro se vor cheltui pentru lucrările de construcţie şi montaj. Conform proiectului, locurile pe scaune pentru public vor fi organizate pe două niveluri de gradene, cuprinzând zona de tribună est, parţial vest şi cele două peluze, nord şi sud. Funcţiunile destinate publicului general vor fi organizate la nivelul parterului astfel încât fiecare sector să aibă grupuri sanitare, zonă de alimentaţie publică. Spaţiile publicul VIP vor fi în zona de vest, cu zona de scaune în tribuna vest şi 40 de loje organizate pe două niveluri, cu parcare subterană prevăzută la nivelul subsolului, cu zona de foaier şi alimentaţie publică organizată la fiecare nivel VIP. În zona de vest vor fi grupate spaţiile destinate sportivilor şi oficialilor, precum zona de lucru media. Locurile aferente tribunei mass-media vor fi organizate în zona vest, deasupra lojilor VIP. Studiourile TV cu vedere la teren vor fi amplasate în zona vest. Suplimentar, pe latura de est este prevăzută amenajarea unui hotel destinat sportivilor, cu o capacitate de aproximativ 24 de unităţi de cazare, în camere duble. Acesta va beneficia de facilităţile caracteristice unui hotel - recepţie, zona de luat masa în regim de catering, oficiu de etaj, circulaţii verticale şi orizontale, zone de relaxare.

Stadionul va avea amplasate la nivelul demisolul, pe zona de vest, spaţii care funcţionează independent de restul stadionului: restaurant, cafenea, un muzeu dedicat echipei FC Politehnica laşi, un fan shop şi un magazin cu articole sportive. Aceste spaţii vor fi uşor accesibile din exterior, cu program de funcţionare şi în afara meciurilor sportive. Restaurantul va avea o capacitate de aproximativ 240 de persoane şi va putea lucra atât independent, cât şi în relaţie cu foaierul VIP, situat adiacent. Cafeneaua va putea acomoda un număr de 70 de persoane. Pentru fiecare sector de spectatori va fi prevăzut un punct de prim ajutor. De asemenea, vor fi asigurate spaţii comerciale, zone de alimentaţie publica şi grupuri sanitare. Noul stadion va dispune de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii, inclusiv cu grupuri sanitare dimensionate corespunzător.

(Articol preluat din

Revista BURSA Construcţiilor)

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Bravo! Peste tot in tara se construiesc stadioane de too de zeci de milioane de euro fiecare.. Ati vazut vreo stire gen: spital de top sau scoala de top? Nu! Nu sunt bani pentru astea..

    1. Aaaa, da... asta nu era locul ala legendar unde se duceau candva unii copii o saptamana ca sa aiba de unde fi trimisi acasa pentru urmatoarele patru pentru ca unul din ei sau din profi a tusit de trei ori?!? Copiii cu parinti mai destepti nu se duceau deloc. Oricum, la ce ne trebuie noua educatie?!?

      Iar stadioane de top s-or fi construit vreo 4-5 in 30 de ani. Inutile si astea, ce-i drept.

    Promisiuni dinaintea campaniei electorale.

    Cine-l crede pe Chirica ex-psd este la fel ca acesta.

    Nu se va costrui nimic in Iasi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb