Cu doar 10 zile înainte de intrarea în vigoare a interdicţiei TikTok în Statele Unite, organizaţia nonprofit Project Liberty, fondată de omul de afaceri Frank McCourt, a anunţat că a înaintat o propunere pentru achiziţionarea platformei de socializare de la compania chineză ByteDance, transmite CNBC.
Iniţiativa, cunoscută sub numele de "The People's Bid for TikTok" (Oferta Poporului pentru TikTok), urmăreşte restructurarea aplicaţiei pe o platformă deţinută de americani şi pune accent pe siguranţa digitală a utilizatorilor.
"Am înaintat o propunere către ByteDance pentru a concretiza viziunea Project Liberty asupra unui TikTok reinventat - construit pe o tehnologie americană care pune oamenii pe primul loc. Astfel, platforma poate rămâne activă fără a se baza pe algoritmul actual al TikTok, evitând interdicţia, iar milioane de americani pot continua să o folosească", a declarat McCourt într-un comunicat.
Un purtător de cuvânt al Project Liberty a confirmat că ByteDance a primit oferta, dar nu a oferit detalii financiare, scrie CNBC.
Curtea Supremă a SUA urmează să audieze vineri argumentele legate de interdicţie, care a fost promulgată în lege de preşedintele Joe Biden în aprilie.
ByteDance a refuzat în repetate rânduri să vândă TikTok şi a contestat legalitatea legii pe baza Primului Amendament.
Cazul a fost analizat de mai multe instanţe, iar Curtea de Apel a SUA pentru Districtul Columbia a decis, pe 6 decembrie, în favoarea legii, argumentând că motivele de securitate naţională ale guvernului sunt suficient de convingătoare.
Într-un document depus la instanţă pe 9 decembrie, TikTok a estimat că interdicţia ar provoca pierderi de 1,3 miliarde de dolari în venituri şi câştiguri pentru micile afaceri şi creatorii de conţinut din SUA, într-o singură lună, afectând peste 7 milioane de utilizatori care folosesc platforma în scopuri comerciale.
Project Liberty propune transformarea TikTok într-o platformă open-source, oferindu-le utilizatorilor mai mult control asupra datelor lor, conform misiunii organizaţiei de a construi un internet mai echitabil şi centrat pe utilizatori, notează CNBC.
Iniţiativa este sprijinită de grupul de investiţii Guggenheim Securities şi firma de avocatură Kirkland & Ellis, având susţinători precum Kevin O'Leary, inventatorul World Wide Web-ului, Tim Berners-Lee, şi mai mulţi avocaţi pentru siguranţă digitală.
Opinia Cititorului