Projust cere demisia ministrului justiţiei

F. A.
Politică / 21 septembrie 2009

Federaţia Naţională Sindicală Projust solicită demiterea ministrului justiţiei, Cătălin Marian Predoiu. Solicitarea a fost făcută printr-o Scrisoare înregistrată, azi, la Secretariatul General al Guvernului.

Sindicaliştii îl învinovăţesc pe ministrul justiţiei de lipsă de comunicare şi de refuz de colaborare cu partenerii sociali în rezolvarea problemelor din sistemul de justiţie. Această atitudine, susţine liderul sindical Ştefania Teleman, a dus la situaţia conflictuală existentă în acest moment în sistemul justiţie.

"Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti a susţinut, în mod neadevărat şi tendenţios, faptul că toate problemele semnalate de reprezentanţii personalului auxiliar din sistemul de justiţie vor fi rezolvate, în mod cert, începând cu data de 1 iulie 2009, însă ceea ce a susţinut domnul ministru Cătălin Marian Predoiu nu s-a confirmat, niciuna dintre probleme negăsindu-şi o soluţionare. Cerem demisia ministrului justiţiei din motive concrete, printre care enumerăm tergiversarea rezolvării problemelor personalului auxiliar din cadrul sistemului de justiţie, precum şi neplata salariului de merit pentru personalul din cadrul instanţelor judecătoreşti, cu toate că acest drept este în vigoare, iar personalul din cadrul parchetelor îl primeşte efectiv, rezultând astfel o gravă discriminare. De asemenea, cerem demisia pentru că orele suplimentare sunt neplătite încă din luna decembrie 2008, iar premiul lunar de 2% este şi el neplătit," a precizat Ştefania Teleman.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. NESIMTIREA MAGISTRATILOR

    IN SITUATII SPECIALE TREBUIE LUATE MASURI SPECIALE!!! 

    Deoarece dupa aproape 3 saptamani magistratii dovedesc acelasi dispret fata de lege, fata de justitiabili si fata de intregul popor roman, propun urmatoarea SOLUTIE pentru dl. BASESCU::

    - SA INSTITUIE STAREA DE URGENTA, sa se infiinteze Tribunale cetatenesti care sa-i judece si sa-i condamne pe magistratii care calca legea in picioare refuzand sa participe la judecarea cauzelor!. 

    1. Alergator dupa dreptate, de ani de zile. Intrebarea mea este de ce le este frica politicienilor de magistrati (judecatori si procurori) ; S-OR FI GANDIND CA TRECE MANDATUL SI POATE AJUNG PE MANA LOR? Constatam ca dupa '90 clasa politica este santajata , daca nu chiar dirijata de catre exponentii justitiei. Ce-ar fi ca in sesiune extraordinara (situatie extraordinara !) parlamentul sa-i puna cu botul pe labe pe rebelii care s-au intors impotriva regimului?? Ceea ce fac acestia este tot o "mineriada" , de data aceasta in robe, fara bate, dar mult, mult mai periculoasa prin perfidia ei. 

      te duci tu sa judeci dosarele? sau macar sa faci tu mentiunile in sistemul informatizat ECRIS, sa vezi ce inseamna munca in justitie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb