Proprietarul NYSE, interesat de Bursa din Londra

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 2 martie 2016

Operatorul bursier american Intercontinental Exchange Inc. analizează posibilitatea lansării unei oferte de preluare pentru London Stock Exchange Group Plc (LSE), operatorul Bursei de Valori din Londra, urmărind astfel să împiedice planul de fuziune dintre LSE şi operatorul Bursei din Frankfurt, Deutsche Börse AG.

ICE, care deţine New York Stock Exchange (NYSE), a confirmat, ieri, că analizează această posibilitate, menţionând că nu a contactat încă board-ul LSE cu privire la o eventuală afacere.

ICE a menţionat: "Nu poate exista, acum, o certitudine cu privire la lansarea unei oferte, nici cu privire la termenii la care ar fi iniţiată vreo propunere".

Conform unor surse citate de Bloomberg, ICE nu va lansa oferta oficială mai devreme de 22 martie, data la care Deutsche Börse trebuie să facă oferta finală de fuziune cu LSE. Sursele adaugă că ICE a ajuns la concluzia că acţionarii LSE ar putea fi convinşi de o ofertă mai mare decât cea pe care o presupune planul de fuziune cu bursa germană.

Conducerea LSE a confirmat că nu a primit o propunere de la ICE, informând că nu există certitudinea că îi va fi înaintată o ofertă. LSE a menţionat că discută în continuare termenii unei eventuale fuziuni cu Deutsche Börse.

Luna trecută, Deutsche Börse şi London Stock Exchange Group au anunţat că discută pe marginea unei posibile fuziuni, analiza în acest sens aflându-se într-o fază incipientă.

Cele două pieţe au mai încercat să fuzioneze în 2004, însă LSE a respins oferta Deutsche Börse. Anterior, în luna mai 2000, LSE şi Deutsche Börse au anunţat că negociază o fuziune, însă părţile nu au ajuns la un acord.

Potrivit actualului plan de fuziune, acţionarii Deutsche Börse ar deţine 54,4% din noua entitate, iar cei ai LSE - 45,6%.

Directoul executiv al London Stock Exchange, Xavier Rolet, se va retrage din funcţie după eventuala fuziune a LSE cu Deutsche Börse.

Dacă va lua fiinţă, noul operator bursier ar fi un rival pentru CME Group şi Intercontinental Exchange din SUA, dar şi pentru Hong Kong Exchanges & Clearing.

IntercontinentalExchange a preluat NYSE Euronext în 2013. În 2014, grupul s-a separat de Euronext, care operează Bursele din Franţa, Olanda, Belgia şi Portugalia, dar controlează o parte importantă din piaţa europeană a derivatelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb