PROTEST FSANP: Angajaţii din penitenciare cer demiterea lui Tudorel Toader

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Politică / 3 octombrie 2018

Nemulţumirile angajaţilor Adminis­traţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), deşi sunt cunoscute atât de conducerea instituţiei, cât şi de aceea a Ministerului Justiţiei, de mai bine de un an, nu au fost încă rezolvate. Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din ANP (FSANP) au anunţat că vor protesta, astăzi, în faţa instituţiei şi în faţa ministerului de resort. Ei solicită condiţii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale în funcţiile de directori interimari, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare, eliminarea din legislaţie a prevederii prin care, începând cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanţă de urgenţă, pensiile angajaţilor din penitenciare, poliţiştilor si militarilor, plata integrală a orelor suplimentare curente.

Sorin Dumitraşcu, preşedintele FSANP a declarat pentru ziarul BURSA: "Ne-am săturat de indolenţa şi incompetenţa ministrului Tudorel Toader. Noi nu solicităm demisia unui ministru care este incapabil să facă acest gest de onoare. Noi solicităm demiterea lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei pentru că nu este capabil să conducă acest sistem".

În afara demiterii ministrului Justiţiei, FSANP solicită şi demiterea directorului general interimar Marian Dobrică, al cărui mandat interimar a fost prelungit de Tudorel Toader, de două ori, cu încălcarea legislaţiei în vigoare.

La protestul de astăzi au anunţat că vor participa peste 300 de membri din cadrul celor 32 de sindicate afiliate la FSANP. Lor li se vor alătura şi sindicaliştii din Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

Dacă aceste revendicări nu vor primi un răspuns pozitiv concret, FSANP va continua acţiunile în instanţele civile şi penale împotriva ministrului Justiţiei şi va recurge la blocarea activităţii penitenciarelor ca urmare a refuzului angajaţilor de a lucra în condiţii de lucru improprii.

Rămâne să vedem ce răspuns vor primi sindicaliştii, ţinând cont că Tudorel Toader se află astăzi la Bruxelles, alături de premierul Viroica Dăncilă care va da explicaţii în plenul Parlamentului European cu privire la modificarea legilor jus­tiţiei, legislaţiei penale şi evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hotii, revoltati pe hot. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb