Prună, USR: "Sectorul chimic riscă să fie pus pe butuci de inacţiunea Guvernului"

T.B.
Politică / 25 aprilie

Prună, USR: "Sectorul chimic riscă să fie pus pe butuci de inacţiunea Guvernului"

Deputata USR condamnă ipocrizia guvernanţilor care se declară interesaţi de soarta sectorului chimic, în timp ce nu fac nimic pentru a opri colapsul acestuia. Florin Spătaru, consilier al prim-ministrului şi fost ministru al Economiei recunoaşte că "sectorul chimic este cel mai mare contributor la deficitul balanţei comerciale", dar nu oferă vreo soluţie palpabilă pentru schimbarea acestui trend ruşinos, conform unui comunicat al USR, remis redacţiei.

Declaraţia consilierului premierului Ciolacu vine în contextul în care sectorul chimic din România, unul energo-intensiv, plăteşte printre cele mai mari preţuri la gaze naturale din Uniunea Europeană. Asta deşi ţara noastră este unul dintre principalii producători europeni de gaze naturale. Competitivitatea sectorului chimic din România este astfel puternic afectată în condiţiile în care politicile greşite ale guvernanţilor au împins şi ţin în continuare preţurile în sus la gaze naturale, informează sursa.

Potrivit comunicatului, "Sectorul chimic riscă să fie pus pe butuci de inacţiunea Guvernului. Unda de şoc se va duce în numeroase ramuri industriale. Guvernanţii vorbesc de atragerea de noi investiţii fără să vadă întâi că industria chimică din România, cea care încă se zbate să supravieţuiască, riscă să închidă porţile definitiv. Cine să vină să investească acum în acest domeniu în România, când vede ce probleme sunt? Despre ce vorbim? În al 12-lea ceas trebuie intervenit cu măsuri de sprijin simple şi eficiente ale sectorului chimic", subliniază deputata USR Cristina Prună, vicepreşedinte al Comisiei pentru industrii şi servicii.

În Camera Deputaţilor există pe traseul legislativ, încă din anul 2018, un proiect de lege USR prin care se prevăd mai multe facilităţi fiscale pentru susţinerea activităţii companiilor din domeniul chimic. Printre măsurile care ar fi introduse se numără o cotă de impozit pe profit redusă de 10% la profituri de peste 10 milioane de lei, deducerea suplimentară la calculul rezultatului fiscal de 50% a cheltuielilor eligibile şi recuperarea pierderii anuale din profiturile impozabile în următorii 10 ani consecutivi, transmite sursa.

Conform sursei menţionate, "Am iniţiat un proiect de lege care e ţinut la sertar de actuala majoritate parlamentară de ani de zile. Odată adoptat, acesta ar fi adus şi ar aduce în continuare o gură reală de oxigen pentru industria chimică din România. Fac public un apel la guvernanţi să reia dezbaterile asupra acestui proiect de lege şi să îl adoptăm cât mai rapid, câtă vreme încă mai putem salva ceva din industria chimică românească", adaugă deputata Cristina Prună.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb