PSD a contestat rezultatul alegerilor prezidenţiale la Curtea Constituţională

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 9 decembrie 2009

Social-democraţii cer anularea turului doi al alegerilor prezidenţiale, acuzând că rezultatul este viciat

Adriean Videanu: Demersul PSD, "o tentativă penibilă de presiune publică"

Reprezentanţii PSD au depus, ieri, la Curtea Constituţională a României (CCR) o contestaţie prin care cer anularea turului doi al alegerilor prezidenţiale. Social-democraţii acuză că alegerile prezidenţiale au fost fraudate masiv şi că rezultatul acestora este viciat.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a precizat că social-democraţii au depus, deja, "un număr impresionant de dovezi" că alegerile au fost fraudate şi a subliniat că CCR are la dispoziţie două zile ca să decidă dacă mandatul lui Traian Băsescu este valid sau nu.

La rândul său, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a precizat că PSD va prezenta o documentaţie despre modul în care s-a încercat deturnarea votului în ţară şi în străinătate.

Totodată, vicepreşedintele PSD, Dan Nica, a anunţat, ieri, că solicită arestarea şefului Direcţiei de evidenţă a persoanei sector 3 şi că va depune plângere penală împotriva deputatului PD-L William Brânză pentru constituirea de grup criminal organizat.

Nica susţine că ""numărul voturilor fraudate se cifrează la 136.000", cele mai multe dovezi fiind, conform spuselor sale, cele ce ţin de identificarea unor CNP-uri false în sectorul 3 al Capitalei, dar şi declaraţii olografe ale unor persoane care locuiesc în străinătate conform cărora acestea nu ar fi votat, deşi ar apărea pe listele electorale că au făcut acest lucru, informează Agerpres.

În replică, Wiliam Brânza a declarat ironic: "Când eu voi fi arestat, mai trebuie arestaţi cinci milioane de români care au votat cu Traian Băsescu". Domnia sa mai spune că ambasadorii şi consulii au fost numiţi de către PSD.

Şi liderul PSD Bucureşti Marian Vanghelie a apreciat că partidul trebuie să facă un demers în forţă la toate organele abilitate ca să scoate la iveală aceste fapte.

În plus, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a acuzat că lideri ai PD-L s-ar fi întâlnit, luni, la sediul Ministerul Administraţiei şi Internelor, ca să dea anumite dispoziţii prefecţilor cu privire la "ascunderea unor probe privind fraudarea alegerilor".

"Am primit informaţii că, în urma întâlnirii pe care au avut-o ieri, la sediul, MAI, domnii Blaga, Videanu şi Berceanu au solicitat prefecţilor să facă tot ce le stă în putinţă să şteargă imaginile luate pe camerele de luat vederi la secţiile speciale", a susţinut Dragnea.

În replică, prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu neagă aceaste acuzaţi şi a apreciat că demersul PSD de contestare a rezultatului alegerilor este "o tentativă penibilă de presiune publică".

"Personale care fac astfel de afirmaţii dovedesc necunoaşterea reglementărilor legale în vigoare", se arată într-un drept la replică al MAI, la cele afirmate de Liviu Dragnea. Democrat-liberalii au mai apreciat că tot acest demers nu va face decât să întârzie validarea rezultatului alegerilor prezidenţiale, în timp ce, social-democraţii au apreciat că demersul lor va ridica semne de întrebare din partea UE privind bunul mers al democraţiei în ţara noastră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb