PSD îi cere lui Nicuşor Dan să dea explicaţii despre sursele de finanţare ale campaniei de publicitate

T.B.
Politică / 29 aprilie

PSD îi cere lui Nicuşor Dan să dea explicaţii despre sursele de finanţare ale campaniei de publicitate

Reprezentanţii PSD i-au cerut luni primarului Capitalei, Nicuşor Dan, să-şi explice poziţia pe tema conexiunilor pe care oameni apropiaţi lui le au "cu interese de afaceri ruseşti" şi să lămurească asupra surselor de finanţare ale campaniei sale de publicitate, potrivit agerpres.

"Solicităm lui Nicuşor Dan să-şi precizeze public poziţia pe tema agresiunii ruseşti în Ucraina. Este o datorie de claritate morală a oricărui candidat şi este o datorie morală a candidatului la primărie Nicuşor Dan faţă de bucureşteni, faţă de valorile statului de drept, de valorile democratice şi libertate. Solicităm de asemenea primarului general, să-şi explice poziţia pe tema conexiunilor pe care oameni apropiaţi de Nicuşor Dan le au cu interese de afaceri ruseşti şi cerem pe această cale, din nou, în mod public, primarului general să lămurească asupra surselor de finanţare ale campaniei uriaşe de publicitate", se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de PSD.

Potrivit sursei citate, Nicuşor Dan are obligaţia morală şi legală să elucideze sprijinul financiar sau de orice natură pe care îl primeşte de la consilierul său Matei Păun - "un susţinător declarat al intereselor politice ale Rusiei".

Conform agerpres, "În condiţiile în care campania electorală se desfăşoară pe fondul eforturilor de dezinformare şi fake-news, mai ales în mediul online, în spatele cărora se află interese ruseşti, solicităm de asemenea candidatului la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, să pună la dispoziţia publicului, în mod transparent, informaţiile legate de staff-ul său de campanie şi conexiunile pe care oameni din staff-ul de campanie le au cu persoane sau companii din Rusia. Amintim că în 2022, Primăria Capitalei a deschis o licitaţie pentru 1.200 de pachete antivirus Kasperksy, în condiţiile în care, cu o lună înainte, autorităţile americane au introdus firma rusească Kaspersky Lab pe lista neagră a companiilor care ameninţă securitatea naţională, iar instituţiile federale avertizau companiile germane asupra riscurilor la care se expuneau folosind antivirusul. Mass-media internaţională avertizase încă din 2017 asupra riscului utilizării Kaspersky în sistemele informaţionale şi asupra legăturilor firmei cu interesele şi acţiunile de spionaj ale guvernului rus", mai spune PSD.

Social-democraţii adaugă că în alegerile din 2016 susţinători importanţi ai USR şi chiar soţul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, atenţionau asupra lipsei informaţiilor transparente legate de datele financiare ale lui Matei Păun şi asupra implicaţiilor şi costurilor serviciilor pe care acesta le oferea încă de la acel moment candidatului la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, transmite sursa.

"Atragem atenţia că, prin responsabilitatea politică, nu doar administrativă pe care o are ca primar general, Nicuşor Dan este obligat să facă clarificări faţă de bucureştenii care au susţinut şi susţin prin eforturile lor, punându-şi casele la dispoziţie sau prin donaţii şi voluntariat, refugiaţii ucraineni din calea războiului de agresiune rusesc", menţionează PSD, potrivit agerpres.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. S-a gasit cine sa caute banii murdari, PSD-ul, campionul jafurilor!

    Mizerabil partid care umbla numai cu mizerii de toate felurile posibile! A incercat sa il cumpere pe Piedone (si nu oricum ci prin chiar seful feciorelnic al partidului care se vrea a fi sfantul Marcel de Buc, fara Bac), iar acum ataca murdar la Nicusor. 

    PSDul este un partdi pe masura Firei, iar Firea un candidat pe masura partidului. O mare troaca!

    Chiar nu va este rusine, nici macar asa, un pic? 

    cand o sa dea si psd ul explicatii pentru votul impreuna cu udmr pentru autonomia tinutului seciuesc(camera deputatilor, 2020).

    N.Dan devine nefregventabil daca acuzatiile se dovedesc adevarate .Dealtfel opozitia (Kelemen ,Orban ,Barna ,Ciolos si Simion )pare mai degraba atsasata prietenilor lui Putin decit Occidentului .Burduja isi va dubla procentele in saptamina care urmeaza N.D. nemai reprezentind dreapta romaneasca si va deveni astfel cistigatorul .

    Disperarea PSD naste idei traznite, sigur ca Putin e sperietoarea de serviciu, dar romanii s au prins demult cine i a tradat si furat de 30 de ani. Poate ne spune Ciolacu de ce cara cortul si gloantele lui Hayssam, ce legaturi exista intre el si seicii din Emirate si la ce sa refera colaborarea cu Hidrelectrica, mai ales ca nu vad ce expertiza ar avea seicii in domeniul energiei hidroelectrice...

    N.Dan scade pe zi ce trece in preferintele cetatenilor capitalei .Liberalii care l-au votat nu vor mai repeta greseala .Asocierea cu intreaga opozitie si aparitia unor asocieri paguboase cu sovietele il vor situa cu chiu cu vai pe locul 3 dupa Burduja si Firea .

    Eh, daca pana acum a fost distractiv, inchiriat metrou sa plimbe domn doctor cu el, firuta cu galeata la elcen sa scoata apa din sala inundata, bataia pe tricouri dintre domn profesor si domn interlop, a lipsit firuta cu tricoul ud, lua ceva procente daca aparea, acu e cu datul la gioale unu altuia, care da mai tare si mai multe, care minte mai abitir si care pune rahat pe teava sa imputa toata campania. Se pare ca marcel a inceput primul ca sa arate firutei ce vasnic cavaler este el pt ea. Sper ca firuta i-a dat destula hartie igienica resapata in loc de esarfa, sa aibe cu ce se sterge, ca ce nu stie domn marcel este ca rahatul uneori o ia razna si pica asa aiurea in buzau care nu e in moldova, dar toti moldovenii sunt acolo. Noi privim cu admiratie si s-ar putea sa uitam sa si votam de atata admiratie. Parlamentarele UE n-au nicio treaba in campania asta. E ca si cum n-ar fi. O sa avem pasti fain, ca sa nu credeti ca popi vor sta in tribune si vor da linistiti cu agheasma. Stati numa sa vedeti circul ecumenic in urmatoarea saptamana. Amin!

    Daca nu avem lege,care sa interzica finantaarea politicului,

    din strainate,nu are rost sa vorbim de democratie 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb